DNA a dat buzna la CNAS! Presedintele Marian Burcea este vizat de ancheta

PERCHEZITII, DNA, BUCURESTI, PERCHEZITII CNAS, CASA NATIONALA ASIGURARI SANATATE, CASA ASIGURARI SANATATE BUCURESTI, INSTITUTII VIZATE DNA, FAPTE DE CORUPTIE, AUGUST 2017, SURSE, 3 MILIOANE EURO, PREJUDICIU URIAS, DOSARE MEDICALE FALSE, MARIAN BURCEA, PRESEDINTE CNAS

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au efectuat, joi,  perchezitii in 50 de locatii, printre care si sediile a doua institutii publice din Bucuresti. Potrivit unor surse citate de Hotnews.ro, cele doua institutii vizate sunt Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, se pare ca ar fi vorba despre fapte de coruptie – decontari pentru pacienti fictivi, in baza a sute de dosare medicale de ingrijire la domiciliu intocmite in fals. Au fost chiar cazuri in care prioritate la aprobare si decontare aveau aceste dosare medicale cu pacienti fictivi, in detrimentul celor in care pacienti asigurati aveau cu adevarat nevoie de astfel de ingrijiri. Prejudiciul s-ar ridica, in acest caz, la 13,2 milioane de lei (aprox. 3 milioane de euro). In acest dosar al DNA ar fi vizat si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, numit in functie in martie 2017.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, perchezitiile au loc intr-un dosar care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor fapte de coruptie in perioada 2016 – august 2017. „Ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, in cursul zilei de 31 august 2017, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 50 locatii, dintre care doua sunt sedii ale unor institutii publice din Bucuresti, restul sedii sau puncte de lucru ale unor societati comerciale sau domicilii ale unor persoane”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *