Directorii TAROM isi iau „zborul” unul dupa altul

victor ponta, turneu golf, qatar air, tarom, aeroport otopeni

Unul dupa altul directorii din cadrul companiei aeriene TAROM isi iau “zborul” pentru a scapa de raspundere, dar si de o demitere pe cat de dureroasa, pe atat de rusinoasa. Astfel, directorul de zbor si directorul tehnic de la TAROM sunt primii care au decis sa renunte la functii din cauza unor nereguli.

Directorul de zbor al companiei publice aeriene, Alexandru Viorel Silivestru, si-a dat, marti, demisia din functie. Potrivit unor surse avizate din cadrul companiei,  si directorul tehnic, Andrei Sandu, a decis sa se retraga.

Surse din cadrul companiei TAROM au declarat ca, la inceputul acestui an, s-au constatat nereguli grave privind starea tehnica a unor aeronave. In loc sa ia masuri, cei doi directori au incercat sa ascunda problemele tehnice, dar Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) a sanctionat compania TAROM. Drept urmare, oficialii din Ministerul Transporturilor au cerut conducerii companiei aeriene ca directorii sa fie schimbati din functii.

Potrivit surselor citate, tot Consiliul de administraţie al TAROM, in frunte cu presedintele Gabriel Dumitrascu, ar putea sa demisioneze.

“Daca membrii CA nu-si dau demisia, vor fi schimbati de Adunarea Generala a Actionarilor. Anul trecut, compania TAROM nu a reusit sa reduca pierderile si sa atraga mai multi pasageri fata de anul 2013” – surse avizate din cadrul TAROM.

Consiliul de Administratie al TAROM este format din Gabriel Dumitrascu (presedinte), Dante Stein, Toma-Dorin Cimpeanu, Dan Andrei si Anisoara Cornila. Biroul de presa nu a dorit sa confirme sau sa infirme demiterea celor doi directori din cadrul companiei TAROM.

Sursa foto: tarom.ro

 


1 Comment

 • JAF SI LA CFR CALATORI ????? spune:

  DE RASUL LUMII SAU DE RASUL CURCILOR?
  DL. RUS , “FELICITARI” AVETI SANGE IN INSTALATIE !
  SCHIMBARI MASIVE IN CONDUCEREA CFR CALATORI ?!
  PROTAGONISTII AFACERILOR “IN TOTALITATE LEGALE” DE LA ACESTA SOCIETATE DE STAT, AU RAMAS IN FUNCTII… IOSEF SZENTES, CARMEN MARIA POPESCU, ALEXANDRINA GATEJ, CLAUDIU DUMITRESCU, DANA RACHILA GALBEN, MIU ILEANA, MANTESCU CRISTINA, LILIANA CONSTANTINESCU, ZAHARIA ADRIAN, NITA ROBERT, TIMIS BOGDAN, BERINDEAN NICOLAE,PROTOPOPU GABRIEL TELU, GAVRIS DORU, ETC. LA CARE SE ADAUGA DEMISIONATII DOROBANTU VALENTIN SI SECARA VASILE ?
  RUSINE …

  “Auditorii de conturi au recomandat foarte clar companiei CFR Calatori „inventarierea si înregistrarea în evidenta cadastrala a tuturor imobilelor aflate în proprietatea/folosinta SNTFC – „CFR Calatori” SA, evaluarea si înregistrarea acestora în evidenta contabila”, dar si „efectuarea punctajului între evidenta tehnico-operativa a terenurilor si evidenta contabila a acestora pentru toate sucursalele societatii”.
  Mai mult, se cere „efectuarea punctajului între evidenta tehnico-operativa a terenurilor si evidenta contabila a acestora pentru toate sucursalele societatii”.

  In plus, Curtea de Conturi a descoperit haosul institutionalizat privind contractele de inchiriere si achizitiile publice .
  Ca atare, se recomanda „calcularea, facturarea, evidentierea în contabilitate si încasarea veniturilor din penalitati conform clauzelor contractuale, pentru toate contractele de închiriere derulate în perioada 2012-2013″ si totodata a se „analiza cauzelor nerespectarii prevederilor legale privind achizitiile publice si luarea masurilor necesare pentru respectarea regulilor de estimare si de stabilire a valorii contractelor”.

  Artizanii acestui faliment programat cu buna stiinta sunt fostii directorii Valentin Dorobantu si mai nou Vasile Secara.
  Insa, ceea mai mare vina pentru jaful de la CFR Calatori o au ministrii Transporturilor care s-au perindat la butoanele acestei institutii, adica Anca Boagiu, Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Manescu, Dan Sova si Ioan Rus.
  De la finele lui 2012, presedintele Consiliului de Administratie de la CFR Calatori este foasta consiliera a lui Traian Basescu, Alexandrina Gatej, iar permanent in acest bord au fost protejata lui Radu Berceanu- Dana Galbeni Rachila, si jolly joker-ul feroviar, directorul general Claudiu Dumitrescu intrat de curand in vizorul DNA pentru spagi in dosarul Regiotrans Brasov.
  Ioan Rus impune omul UDMR în fruntea CFR Călători.
  Ca sa fie sigur ca CFR Calatori va fi trasa pentru totdeauna in depoul falimentului, Ioan Rus, l-a impus in fruntea companiei pe omul UDMR-ului- Iosif Szentes, cel care impreuna cu Valentin Dorobantu, a tesut mersul trenurilor, in 2012 si 2013, astfel incat compania de stat sa fie adusa in pragul falimentului, iar operatorii privati de transport sa prospere din subventiile uriase acordate cu generozitate de Ministerul Transportuilor.
  Mai mult, Szentes habar nu are de ce insemna management feroviar nici macar intr-o gara ca Chitila sau Peris, intrucat el a fost parasutat politic in bordul CFR Calatori de catre UDMR fiind adeptul mersul de tren cadentat, adica cel practicat acum de Regotrans.
  In 2009, Iosif Szentes a candidat in colegiul nr. 4 Vrancea pentru un fotoliu de deputat pe lista UDMR, si a refuzat sa-si depuna declaratia de avere pe site-ul companiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *