Directori din Primaria Sectorului 1, retinuti de DNA

directori

Doi directori din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti au fost retinuti, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Astfel, Razvan-Mihai Iordan, la data faptelor director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, in prezent consilier al primarului suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost retinut pentru doua infractiuni de luare de mita, se arata intr-un comunicat DNA.

De asemenea, Dan Toma, la data faptelor sef birou, in prezent director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, a fost retinut pentru trei infractiuni de luare de mita.

Procurorii anticoruptie sustin ca, in perioada 2006-2010, Iordan, in calitate de director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, si Toma, sef birou in cadrul aceleiasi directii, au pretins si primit de la doi oameni de afaceri sume de bani cuprinse intre 15.000 euro si 70.000 euro, pe care le-au impartit, pentru a dispune intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie.

Cei doi urmeaza sa fie fi prezentati Tribunalului Prahova, vineri, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit Digi 24, denuntatorul in acest caz ar fi fost omul de afaceri George Boeru, cel care a facut denuntul si in cazul primarului suspendat al sectorului, Andrei Chiliman.

Procurorii au aflat ca cei doi directori amenintau ca daca nu primeau bani de la oamenii de afaceri dupa finalizarea lucrarilor de constructii intocmirea actelor ar fi fost tegiversata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *