Din Romania, un semn incurajator pentru democratie

DEMOCRATIE, ROMANIA, SEMN INCURAJATOR, WASHINGTON POST, EDITORIAL

Influentul ziar american Washington Post a dedicat editorialul de ieri protestelor masive din Romania. Principalul articol de opinie, semnat de Boardul Editorial, prezinta pozitia ziarului pe cele mai importante evenimente din intreaga lume. Protestele din Romania au fost caracterizate de Washington Post drept „un semn incurajator pentru democratie”.

Washington Post relateaza succint deciziile guvernului PSD care au scandalizat Romania si noteaza ca „Romanii au iesit imediat in strada, imbolditi de societatea civila, Biserica Ortodoxa si presedintele care a denuntat ordonanta de urgenta”.

De ce atat de multa atentie pentru protestele din Romania? Pentru ca Washington Post a vazut in ele un posibil trend: „Romanii au demonstrat ca valorile democratice au prins radacini in tara in ultimele doua decenii, cu ajutorul aliatilor europeni si americani. De aceasta realizare nu beneficiaza doar romanii: ea face Europa mai stabila si mai sigura. Administratia Trump trebuie sa ia in calcul aceste progrese inainte de a propune distrugerea Uniunii Europene”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *