Decizie controversata luata de Comisia Europeana referitoare la masinile diesel Euro 6

decizie controversata, comisia europeana, masini diesel, euro 6, producatori auto

Comisia Europeana a luat recent o decizie controversata, fiind de acord cu o solicitare a producatorilor auto de a permite autoturismelor diesel Euro 6 sa polueze de doua ori mai mult decat maximul acceptat de aceasta norma pana in anul 2019.

Relaxarea in privinta normei de poluare Euro 6 se va extinde chiar pana dincolo de orizontul anului 2019. Conform britanicilor de la AutoExpress, norma de poluare Euro 6 inseamna ca fiecare autoturism care o respecta trebuie sa emita cel mult 80 de miligrame de oxizi de azot per kilometru.

Ca urmare a acestei noi decizii a Comisiei Europene, producatorii vor putea comercializa pana in 2019 autoturisme care pe hartie sunt Euro 6, dar care in realitate au emisii de pana la 160 mg/km, dublu asadar fata de norma de poluare.

Iar dupa 2019, producatorilor li se va permite sa depaseasca norma Euro 6 cu 50%, mergand pana la un maxim de emisii de 120 mg/km.

Hotararea Comisiei Europene nu este definitiva, urmand a intra in vigoare doar dupa ce va fi validata de Parlamentul European.

Anterior momentului luarii acestei decizii se specula ca oficialii UE vor taia in carne vie si nu vor fi de acord cu relaxarea emisiilor de oxizi de azot dupa scandalul urias in care este implicat Grupul Volkswagen.


1 Comment

  • SABINA spune:

    CÂȘTIGĂ ACUM!

    Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *