De Paste, Romeo Stavarache a scapat de abuzul in serviciu

achitare, romeo stavarache, fost primar bacau, curte apel alba, abuz in serviciu, dna
Fostul primar al Bacaului, Romeo Stavarache, a fost achitat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Alba pentru acuzatia de abuz in serviciu in legatura cu repartizarea unei locuinte catre un subaltern, anunta Antena 3. Romeo Stavarache (ex-PNL) a fost trimis in judecata in aprilie 2014 de procurorii DNA in acest dosar, iar in anul 2015, Tribunalul Bacau l-a condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Fostul primar al Bacaului a cerut, in cadrul acestui proces, stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Bacau la Curtea de Apel Alba, solicitare admisa de instanta suprema.

Romeo Stavarache a fost condamnat, de asemenea, in prima instanta, la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita, intr-un alt dosar. In acel dosar, el se afla in prezent sub control judiciar.

Romeo Stavarache a fost primar al Bacaului timp de trei mandate. In aprilie 2016, el si-a depus candidatura pentru cel de al patrulea mandat, dupa ce, cu doar o luna in urma, primise interdictie din partea Curtii de Apel Bacau sa si mai exercite atributiile de edil.

Fostul primar este judecat sau cercetat in mai multe dosare pentru fapte de coruptie, abuz in serviciu si complicitate la o tentativa de fraudare a fondurilor europene. Stavarche a fost arestat preventiv in iulie 2014 si a primit de mai multe ori arest la domiciliu.

De mai multe ori in sala de judecata, dar si atunci cand a fost plasat in arest preventiv, Romeo Stavarache a acuzat probleme cardiace.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *