De Craciun, alcoolul si agresiunile i-au bagat pe mehedinteni in spital

spital craciun

Putine persoane au acuzat probleme digestive, in schimb mehedintenii au facut excese la consumul de alcool. Alcoolul si agresiunile au facut ca numarul solicitarilor la Ambulanta in perioada sarbatorilor sa depaseasca media, iar la Urgente s-au adresat mai ales bolnavii cronici, dar si pacienti agresionati ori cu tentative de suicid.

Anul acesta, de Craciun, mehedintenii au fost, se pare, mai cumpatati in privinta alimentatiei decat in alti ani, insa si-au condimentat din plin petrecerile cu bautura. Oamenii nu au mai luat cu asalt urgentele si nici nu au mai inrosit firul telefoanelor de la salvare acuzand diverse probleme digestive. in schimb, pe primele locuri in randul afectiunilor cu care au ajuns mehedintenii la medici in aceste zile se afla intoxicatiile cu alcool, dar si bolile cronice, cardiace, pulmonare si neurologice, care s-au acutizat, cel mai probabil, din lipsa tratamentului prescris. “A fost o atmosfera mai relaxata, in sensul ca s-au prezentat 141 de pacienti, s-au facut 75 de internari, sase stari de ebrietate, 2 tentative de suicid, trei accidente, trei agresiuni.

Oricum nota dominanta in general in perioada sarbatorilor, indiferent ca sunt de iarna sau de primavara, sunt internari mai multe in cardiologie si neurologie, bolnavi cronici, care fac excese alimentare sau sunt supusi la presiune foarte mare pentru ca familia se reuneste cu ocazia sarbatorilor si stresul e putin mai crescut si atunci ei vin decompesati, se interneaza sau se adreseaza serviciului de urgenta cum a fost acum perioada Craciunului pentru indigestie”, a precizat medicul cardiolog Cristian Jianu.

Medicii din Spitalul Judetean de Urgente Turnu Severin se asteapta insa ca acum, la sfarsit de saptamana, numarul pacientilor sa creasca avand in vedere ca in fiecare weekend numarul persoanelor care ajung la primiri-urgente este foarte mare. in context, medicul Cristian Jianu, presedintele Colegiului Medicilor Mehedinti, aduce in discutie problema unitatii de primiri-urgente a celui mai mare spital din Mehedinti, foarte solicitata de pacienti. “Acest compartiment de primiri urgente din cauza structurarii lui si din cauza lipsei unei retele de suport in intreg orasul si judetul, pacientii toti sunt adusi de salvare si toate urgente sunt aduse aici. Ori acest sector de primi urgente sunt moment cand este depasit din cauza numarului mare de solicitari, ceea ce inseamna o calitate mai scazuta a consulturilor pentru ca nu poti intr-un timp foarte scurt sa pui un diagnostic , sa faci niste analize, sa te orientezi. si ca atare timpul de asteptare este foarte lung in aceasta perioada”, mai spune medicul Cristian Jianu.

Sursa text si foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *