Darius Valcov a bagat mana adanc: tablouri, bani si lingouri de aur dosite

darius valcov, dosar dna, luare de mita, abuz in serviciu, deicizie iccj, arest la domiciliu, arest preventiv,

DARIUS VALCOV ar fi savarsit mai multe operatiuni financiare inca din 2011, operatiuni care sunt incompatibile cu functiile pe care acesta le-a detinut: primar, senator si ministru. Astfel, DNA a solicitat Senatului extinderea urmaririi penale a fostului demnitar.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kövesi, a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru:

  1. obtinerea avizului necesar efectuarii in continuare a urmaririi penale a inculpatului VALCOV DARIUS BOGDAN pentru savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale,
  2. incuviintarea retinerii si arestarii inculpatului VALCOV DARIUS BOGDAN pentru savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii sus mentionate

Cererile procurorilor anticoruptie are in vedere faptul ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Incepand cu anul 2011 si pana in prezent, inculpatul Valcov Bogdan Darius a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari (trafic de influenta si efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale) a fost depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate, acesta continand urmatoarele:

– 90.000 dolari,

– 1.323.850 lei,

– 3 lingouri de aur, in total 3 kilograme,

– un tablou cu rama aurie, inscriptionat RENOIR,

– un tablou inscriptionat JEAN COCTEAU,

– o pictura pe lemn, inscriptionat AUREL ACASANDREI.

Aspectele descrise li se adauga acelora pentru care a fost deja formulata o alta cerere anterioara (comunicat 538/VIII/3 din 19 martie 2015).

Cererile de obtinerea avizului necesar efectuarii in continuare a urmaririi penale, respectiv de incuviintare a retinerii si arestarii preventive au fost formulate avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Cererilor transmise le-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie care efectueaza cercetari in cauza, impreuna cu dosarul cauzei, in copie certificata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *