Daniel Constantin il distruge pe Tariceanu: Un mincinos patologic

SCANDAL ALDE, ATAC DUR, NEREGULI ALDE, DANIEL CONSTANTIN, CALIN POPESCU TARICEANU, mincinos patologic, formula guvernamentala, liviu dragnea,
Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, intr-un interviu acordat News.ro, ca omologul sau de la sefia partidului, Calin Popescu Tariceanu, are „o relatie patologica cu minciuna” si ca este un om care „produce abuzuri” sustinand ca si el il putea suspenda pe Tariceanu din ALDE din cauza dosarului penal pe care acesta il are. Constantin spune ca acum se asteapta sa fie exclus din ALDE.
Intrebat daca spera sa rezolve ceva in urma contestarii la Tribunal a deciziei partidului de retragere a sprijinului sau politic, Daniel Constantin a spus ca, indiferent de decizia instantei, Calin Popescu Tariceanu va avea de suferit la capitolul imagine.
„Sunt doua chestiuni: daca vom avea castig de cauza, atunci e foarte clar, va ramane in istorie ca domnul Tariceanu produce abuzuri. Asta e foarte clar. Daca nu vom castiga, va ramane doar o imagine pe care eu o am foarte clara: domnul Tariceanu are o relatie patologica cu minciuna si asta este ideea cu care voi merge mai departe”, a declarat Daniel Constantin in interviul pentru News.ro.
De asemenea, Constantin a mai spus ca si el putea sa il suspende pe Tariceanu din ALDE, dar nu a facut acest lucru „din buna-credinta”. „Puteam si eu, pe cale de consecinta, sa convoc partea noastra din Partidul Conservator, si sa-l suspendam pe domnul Tariceanu pentru ca asa spune statutul: o persoana care este trimisa in judecata poate fi suspendata din ALDE pe durata procesului respectiv. N-am facut lucrul acesta, am mers pe buna credinta. Nu stiu cum ar fi reactionat domnul Dragnea daca mergeam cu o decizie in acest sens”, a mai spus Daniel Constantin.

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a mai declarat ca Liviu Dragnea nu este strain de revocarea sa din Guvern, deoarece este consultat de catre Calin Popescu Tariceanu in toate deciziile pe care seful Senatului le ia. De asemenea, i-a reprosat omologului sau de la conducerea ALDE ca a stabilit formula guvernamentala impreuna cu liderul PSD fara a mai discuta cu altcineva. „Pot sa va confirm ca domnul Tariceanu, nu stiu daca il roaga domnul Dragnea asta sau considera ca e mai bine sa se dea bine cu cel care este mai mare, dar cu siguranta ca il informeaza si il consulta in toate deciziile pe care le ia (…)Nu stiu daca a contribuit, nu pot sa spun ca a contribuit. Dar, cu siguranta, l-a informat domnul Tariceanu despre aceasta situatie”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

De asemenea, Constantin l-a acuzat pe Tariceanu si de faptul ca nu este un om de cuvant si ca a negociat formula guvernamentala impreuna cu Liviu Dragnea.”Din pacate, nu este un om de cuvant. Nici prin ceea ce s-a intamplat in aceste zile, nici prin ceea ce a promis in discutiile pe care noi le-am avut, discutiile private (…) Am vrut un angajament al domniei sale ca deciziile dupa alegeri se vor lua impreuna. Am avut surpriza ca la doua zile, la doua zile dupa alegeri, sa aiba o intalnire despre care nu ne-a informat pe niciunul din conducerea ALDE, nici macar pe mine, intalnire cu domnul Dragnea in care au stabilit formula guvernamentala incalcand intelegerea”, a mai spus copresedintele ALDE.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *