Dan Voiculescu vrea sa scape de inchisoare cu ajutorul ICCJ

condamnare inchisoare, dan voiculescu, iccj, contestatie, dosarul ICA

Contestatia deciziei in cazul DAN VOICULESCU in dosarul ICA se judeca joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Astfel, magistratii de la INSTANTA SUPREMA vor analiza calea extraordinara de atac a deciziei prin care fondatorul Partidului Conservator (PC) a fost condamnat in dosarul ICA, transmite Romania Libera.

Concret, instanta suprema analizeaza posibilitatea rejudecarii procesului in urma caruia DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT la INCHISOARE. In acest sens, apararea urmareste demonstrarea unor detalii care nu au fost luate in calcul la primul proces.

Pe 8 august 2014, DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

DAN VOICULESCU a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial VOICULESCU si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC „Bioprod” SA Bucuresti.

Procurorii l-au acuzat pe DAN VOICULESCU ca s-a folosit de functia de conducere in partid pentru a influenta si a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, DAN VOICULESCU a fost acuzat si de SPALARE de BANI, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *