Dan Voiculescu il da in judecata pe Traian Basescu

dan voiculescu, traian basescu, crescent, intact, spalare bani,gabriela firea, actiune in judecata

Dan Voiculescu  il va actiona in judecata pe fostul presedinte Traian Basescu. Mogulul incarcerat a reactionat rapid dupa ce Traian Basescu a atacat-o luni pe Gabriela Firea si, indirect, a lovit din nou si in persoana sa.

„Ieri, BASESCU TRAIAN a facut o noua declaratie publica mincinoasa in care vorbeste despre presupuse relatii ilegale intre GRIVCO si CRESCENT. BASESCU afirma ca societatea CRESCENT a fost firma Securitatii si a luat banii poporului. Fata de acestea, s-a luat decizia predarii acestui caz avocatilor nostri pentru a porni o actiune in justitie impotriva lui TRAIAN BASESCU”, a scris DAN VOICULESCU pe blogul sau personal.

„BASESCU a aflat probabil ca mitul regizat si alimentat atent de el si de camarila sa, in ultimii 10 ani, cu privire la banii Securitatii a fost daramat de concluziile institutiilor internationale (vezi raspunsul Oficiului sprecializat in recuperarea creantelor din cadrul Ministerului Justitiei). Aceasta reactie confirma reflexul nociv al lui TRAIAN BASESCU de a ataca, prin minciuna si fals, doar pentru a camufla propriile probleme cu legea, care vor fi, cu siguranta, confirmate obiectiv de justitie”, a mai notat DAN VOICULESCU.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni,  despre senatorul PSD Gabriela Firea ca a transferat de la Crescent in trustul lui Dan Voiculescu 400.000 de euro si 1.800.000 de dolari. Traian Basescu a facut precizari, dupa ce, luni, a fost pus sub acuzare in dosarul in care este acuzat de Gabriela Firea ca a santajat-o.

„Cred ca dna Firea ar fi foarte bine sa aiba grija – nu e santaj, nu e amenintare – sa spuna public cati bani a transferat din Crescent in trustul lui Dan Voiculescu.

Adica daca isi aduce aminte sa fi semnat vreo hartie prin care tot imprumuta asa, an de an, si nu platea inapoi, 400.000 de euro si 1.800.000 de dolari de la Crescent si ii transfera intr-o companie care era in grupul dlui Dan Voiculescu. Daca isi aduce aminte de lucrul asta, ar fi bine sa se spovedeasca public”, a declarat Traian Basescu, luni dupa-amiaza, la iesirea din sediul PMP.

„Tot dna Firulescu a facut o plangere la CCR pentru declaratiile mele. Si, din cate stiu, CCR i-a explicat ca presedintele este liber sa faca orice declaratie politica in timpul mandatului si ca are aceeasi libertate ca si parlamentarii”, a mai precizat fostul presedinte.

De asemenea, intrebat daca va merge la audieri, miercuri, la Parchetul General, Traian Basescu a raspuns: „Categoric ma duc, ca eu respect institutiile statului”.

Acesta a mentiona ca organele statului „ar trebui sa se uite in Grivco sa vada cati bani au fost transferati de la Crescent in Grivco intre 2007 si 2011, cand dna Firea era administrator la o firma din grupul Grivco si dna Firea cu manuta domniei sale a semnat imprumuturi de 400.000 de euro si 1.800.000 de dolari pe care se pare ca uitat sa le dea inapoi”.

Fostul presedinte acuza ca, in acel caz, „era o spalare de bani, un transfer din banii firmei Securitatii in firma Grivco”.

Nu este pentru prima oara cand cei doi se vor intalni in fata judecatorilor, la ultima confruntare avand castig de cauza fostul sef al statului Traian Basescu.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *