Dan Tache, directorul Romarm, retinut de DNA

dan tache, romarm, dosar dna, judecata, abuz in serviciu, referat dna,

Directorul Romarm, Dan Tache, si seful sucursalei din Brasov a companiei, Aurel Veltan, au fost retinuti pentru abuz in serviciu, in legatura cu incheierea ilegala a unor contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, care a incasat peste 770.000 de lei fara a executa serviciile prevazute.

Potrivit unui comunicat de miercuri al DNA, director general al Companiei Nationale Romarm SA, Dan Tache, a fost retinut sub acuzatia de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma instigarii, in timp ce Aurel Veltan, director general al SC Carfil SA Brasov, sucursala a Romarm, este acuzat de abuz in serviciu, in forma continuata, si tentativa la infractiunea de abuz in serviciu.

De asemenea, procurorii DNA au emis ordonanta de retinere pentru Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Sacueni, pentru infractiunile de complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata, si complicitate la tentativa la infractiunea de abuz in serviciu.

Procurorii DNA spun ca, in perioada iulie 2013 – iulie 2014, la initiativa directorului general al Romarm, Dan Tache, si in urma unei intelegeri cu Daniel Liliac, administratorul SC Gold Trans Tur SRL, Aurel Veltan, in calitate de director general al SC Carfil SA (filiala a Romarm), a incheiat sase contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu incalcarea procedurilor de achizitie publica (lipsa publicitate, lipsa cerere oferta, ofertele avute in vedere depuse toate de Liliac Daniel, lipsa proces verbal al comisiei de selectie a ofertelor).

De asemenea, Veltan ar fi intocmit si alte inscrisuri pentru perfectarea acestor contracte (decizii de comitet director, procese-verbale, referate).

Conform procurorilor anticoruptie, contractele aveau acelasi obiect, respectiv igienizarea/curatarea/ecologizarea unor spatii, hale de productie, din incinta societatii brasovene, contaminate cu substante toxice, metale grele si cianuri rezultate din procesul tehnologic de productie.

Respectivele contracte fie au fost neexecutate, fie executate necorespunzator, prejudiciind societatea Carfil cu suma totala de 770.857,26 lei, care reprezinta, totodata, folos necuvenit pentru societatea comerciala Gold Trans Tur.

Anchetatorii mai spun ca, actionand in acelasi mod si pentru a-l favoriza pe Daniel Liliac, directorul general al SC Carfil SA, Aurel Veltan, a incheiat un alt contract, avand ca obiect cumpararea a doua mijloace fixe, un strung si o masina de filetat, pentru pretul de total de 48.646 lei, contract perfectat cu incalcarea procedurilor de achizitie publica, stiind ca toate ofertele pentru aceasta achizitie au fost depuse de Daniel Liliac, cel care era adevaratul beneficiar al contractului.

Contractul nu a mai fost executat datorita interventiei organelor judiciare, dupa efectuarea perchezitiei la sediul Carfil SA contractul fiind reziliat.

Miercuri, cele trei persoane retinute in acest dosar vor fi duse la Tribunalul Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *