DAN PASCARIU, omul care si-a construit cariera calcand, la propriu, pe cadavre

DAN PASCARIU, BANCHERUL UCIGAS, TRECUT INTUNECAT, PRESEDINTE CA UNICREDIT TIRIAC, MEDIU BANCAR, OAMENI UCISI, SPRIJIN SIE, GILDA LAZAR, VITALI USTUROI

DAN CORNELIU PASCARIU, in varsta de 59 de ani, este presedintele Consiliului de Administratie al bancii Unicredit Tiriac, functie pe care a ocupat-o imediat dupa finalizarea oficiala a preluarii pe plan mondial a bancii germano-austriece HVB de catre grupul financiar UniCredito.

DAN PASCARIU lucreaza in mediul bancar inca din 1973, iar imediat dupa revolutia din 1989 a fost numit in functia de vicepresedinte, apoi in decembrie 1990 devine presedinte al Consiliului de Administratie al BRCE (viitoarea Bancorex). In 1994 a fost numit presedinte la Bancii Bucuresti (viitoarea Alpha Bank).

In urma cu numai cateva zile, DAN PASCARIU a fost plasat in topul celor mai influenti oameni din domeniul bancar autophton. Problema este ca, autorii respectivului top au uitat anumite aspecte importante din trecutul intunecat al lui DAN PASCARIU.

DAN PASCARIU a omorat doi oameni, a fost suspectat ca a jucat un rol important in falimentarea Bancorex oferind un credit suspect unui fost ofiter GRU acuzat de trafic de substante radioactive si a fost implicat in afacerea Rompetrol.

DAN PASCARIU a fost, intotdeauna, pe gustul guvernantilor fiindca stie sa se descurce. Asta pentru ca, spun gurile rele, este tinut in brate de Serviciul de Informatii Externe, din motive care pot fi usor de banuit. Acuzat de fapte grave, de la ucidere din culpa pana la fals intelectual, de fiecare data a scapat de puscarie. Mai mult, DAN PASCARIU a crescut in ochii celor din jur.

Pe langa sprijinul SIE, DAN PASCARIU a stiut sa-si faca prieteni in perioada in care conducea defuncta Bancorex, acordand credite unor politicieni si afaceristi influenti. Printre beneficiari s-au aflat nume grele precum Adriean Videanu si afaceristul clujean Sorin Dan, dar si personaje suspecte, precum Vitali Ustroi, zis Usturoi. Ustroi, fost ofiter al fortelor speciale sovietice, devenit intre timp patron al firmei Valelogia (suspectata de trafic de arme si de substante radioactive), a colaborat foarte bine cu presedintele Bancorex, DAN PASCARIU.  El a primit in perioada 1992-1993, cu ajutorul lui DAN PASCARIU, un credit de 140 de milioane de dolari din vistieria bancii de stat, iar banii nu au fost returnati niciodata. DAN PASCARIU si Ustroi au ajuns in fata judecatorilor, pentru fals intelectual, insa dosarul s-a „ratacit” odata cu trecerea anilor.

A fentat puscaria

Ca orice smecher care se respecta, DAN PASCARIU a ucis doi oameni si a ranit alti trei si n-a facut nicio zi de puscarie. Pe 30 decembrie 2001, bancherul gonea pe sosea si, intre Predeal si Paraul Rece, a intrat in plin cu bolidul sau BMW X5 intr-un Tico ce rula regulamentar, pe contrasens. Soferita masinii Tico, Maria Georgescu (31 de ani) a murit pe loc, iar cateva ore mai tarziu a decedat la spital si unul dintre pasagerii raniti grav: Pompiliu Ianculescu (26 de ani). Alte trei persoane aflate in Tico au scapat cu viata, insa au avut nevoie de cateva saptamani de spitalizare. Alcoolemia lui DAN PASCARIU a fost stabilita la doua saptamani de la carnagiul rutier (evident, a iesit zero –  n.r.), iar procesul a durat patru ani. Intr-un final, DAN PASCARIU a fost condamnat de judecatorii brasoveni la…un an de inchisoare, cu suspendare.

Jumatatea lui statea la MAE

Dupa ce a terminat cu Bancorex, DAN PASCARIU s-a implicat trup si suflet si in afacerea Rompetrol. De altfel,  el a fost si audiat, alaturi de Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol. Intre timp, i-a facut vant sotiei si s-a combinat cu cineva de teapa lui. Pe nevasta bolnava a abandonat-o si a trimis-o la azil si si-a refacut viata alaturi de Gilda Lazar, fosta purtatoare de cuvant a Ministerului Afacerilor Externe. Gilda Lazar este protagonista celebrului scandal din 1997, cand, fiind purtatoarea de cuvant a MAE, intr-un exces de atasament fata de interesele PD, ar fi exercitat presiuni asupra unor ziaristi aflati la Washington pentru a scrie nefavorabil despre vizita oficiala a lui Victor Ciorbea in SUA. A fost demisa la scurt timp, iar acum isi foloseste relatiile politice pentru a-i face jocurile angajatorului ei, un important producator de tigari.

In articolele urmatoare vom reveni cu alte dezvaluiri extrem de interesante despre cine este, cu adevarat, bancherul de succes DAN PASCARIU.

Sursa text: enational


2 Comments

  • MISU spune:

    CUM UN INS CU UN TRECUT ATAT DE INTUNECAT ESTE INVITAT SA TOT DEA ACUM LECTII DESPRE CE ESTE BINE SI CE ESTE RAU CU LEGEA DARII IN PLATA. BANCOREX, TAROM etc. PUSE PE BUTUCI DE ACEST A TOT CUNOSCATOR CHIAR NU ARE RUSINE SI BUNSIMT, ESTE IN STARE MAI INTAI SA-SI EVALUEZE TOT CE A FACUT BINE SI APOI SA CALCE IN PICIOARE O LEGE DATA DE PARLAMENTUL ROMANIEI. SA NU MAI VORBIM DE FAPTUL CA A OMORAT 2 OAMENI ,,DIN CULPA,,.POSTURILE TV CARE L-AU INVITAT S-AU DOCUMENTAT DE TRECUTUL ACESTUI INS. OAMENI DE GENUL LUI TREBUIE MARGINALIZATI TOTALSI DACA AU GRESIT IN ACTIVITATEA LOR AFECTAND ALTI OAMENI SA STEA LA BRUTARIE PANA MERG EU S-AI SCOT. S-ATI FIE RUSINE.

  • Rodica Medoia spune:

    Nimic despre grupurile de imobiliare unde actioneaza ca director sau actionar ? Mare pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *