Dacian Ciolos va efectua o vizita oficiala in Franta

DACIAN CIOLOS, PREMIER ROMANIA, FRANCOIS HOLLANDE, MANUEL VALLS, VIZITA OFICIALA, FRANTA, DECLARATIE PRESA COMUNA, CALENDAR VIZITA CIOLOS

Premierul DACIAN CIOLOS se va afla, in perioada 20-21 ianuarie, intr-o VIZITA OFICIALA la PARIS, la invitatia presedintelui Republicii Franceze, FRANCOIS HOLLANDE, informeaza Guvernul. Intalnirea sefului Executivului cu presedintele FRANCOIS HOLLANDE, va fi urmata de un dejun de lucru, la care va participa si premierul francez MANUEL VALLS, si de o declaratie de presa comuna.

Potrivit Guvernului, premierul DACIAN CIOLOS va avea, de asemenea, intrevederi cu presedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, si cu presedintele Adunarii Nationale, Claude Bartolone.

Principalele subiecte abordate in cadrul discutiilor cu oficialii francezi vizeaza relatiile istorice privilegiate dintre Romania si Franta, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franta, dinamizarea relatiilor economice si consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperarii sectoriale in domenii de interes comun, dar si subiecte importante de pe agenda europeana si internationala, precum terorismul, migratia si politica de securitate a Uniunii Europene.

De asemenea, vor mai fi abordate subiecte precum aderarea Romaniei la spatiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare si Verificare, dar si cooperarea in procesul de pregatire a tarii noastre pentru preluarea mandatului Presedintiei Consiliului UE.

La Paris, premierul Dacian Ciolos se va intalni, de asemenea, cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Franta iar, la universitatea franceza SciencesPO, cu un grup de studenti si masteranzi romani,  prilej cu care va sustine un discurs despre beneficiile aderarii la UE si viziunea Romaniei asupra proiectului european.

Pe langa convorbirile cu inalti oficiali francezi pe teme de interes comun, vizita va avea si o componenta economica, incluzand intalnirea cu reprezentanti ai mediului de afaceri francez.

In seara zilei de 20 ianuarie, prim-ministrul Dacian Ciolos va avea un mesaj in deschiderea concertului care marcheaza Ziua Nationala a Culturii Romane, concert sustinut de maestrul Eugen Doga, organizat de Ambasada Romaniei la Paris impreuna cu Ambasada Republicii Moldova. Tot in sfera interesului pentru cultura se inscrie si vizita la atelierul, devenit muzeu, al   sculptorului roman Constantin Brancusi.

Din delegatia oficiala fac parte viceprim-ministrul si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si ministrul Culturii si Cultelor, Vlad Alexandrescu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *