Dacian Ciolos se intalneste cu Angela Merkel

DACIAN CIOLOS, PREMIER ROMANIA, FRANCOIS HOLLANDE, MANUEL VALLS, VIZITA OFICIALA, FRANTA, DECLARATIE PRESA COMUNA, CALENDAR VIZITA CIOLOS

Premierul DACIAN CIOLOS se afla, joi, intr-o VIZITA OFICIALA la Berlin, la invitatia cancelarului german ANGELA MERKEL, intrevederile aflate pe agenda vizand intarirea relatiilor bilaterale cu GERMANIA si stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeana, inclusiv migratia si politica externa a UE, informeaza Mediafax.

Vizita in GERMANIA va incepe cu ceremonia primirii oficiale cu onoruri militare a prim-ministrului DACIAN CIOLOS la sediul Cancelariei Federale, la ora 13:30 (ora Romaniei ) si continua cu o intrevedere cu cancelarul federal german ANGELA MERKEL, urmata de un pranz de lucru si de o conferinta de presa comuna la 14:45 (ora Romaniei).

Pe agenda oficiala, premierul are programata o intrevedere cu reprezentantii grupului parlamentar de prietenie germano-roman din Bundestag si la 17:40 se va intalni cu Stanislav Tillich, presedintele Bundesrat.

VIZITA OFICIALA a lui DACIAN CIOLOS se va incheia dupa o intrevedere, programata la ora 19:00 (ora Romaniei) cu reprezentanti ai diasporei din GERMANIA, la sediul ambasadei Romaniei la Berlin.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, scopul vizitei este intarirea relatiilor bilaterale cu GERMANIA si stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeana, inclusiv temele aflate in atentia Consiliului European desfasurat la Bruxelles in luna decembrie 2015, respectiv migratia si politica externa a Uniunii Europene. Deplasarea oficiala in GERMANIA va fi, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relatiile economice si a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri.

Din delegatia oficiala condusa de premierul DACIAN CIOLOS fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si seful Cancelariei primului-ministru Dragos Tudorache.

GERMANIA este primul partener comercial al Romaniei, cu care se deruleaza 1/5 din comertul exterior al tarii noastre. Schimburile comerciale bilaterale au crescut in medie cu 8-10% in cursul ultimilor 6 ani. In 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde euro (din care exportul romanesc 10,1 miliarde euro, iar cel german 11,2 miliarde euro). Potrivit datelor statistice ale BNR din 30.09.2015, Germania este unul dintre principalii investitori in economia romaneasca (cca. 7 miliarde euro).

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *