Dacian Ciolos explica de ce a renuntat la ministrul-fotomodel

dacian ciolos

Premierul desemnat Dacian Ciolos a explicat, luni, la Parlament, de ce a renuntat la nominalizarea lui Andrei Baciu pentru functia de ministru al Sanatatii. Ciolos a dezmintit ca l-ar fi retras la solicitarea lui Liviu Dragnea, care a amenintat ca PSD nu va sustine Guvernul tehnocrat daca ministrul-fotomodel ramane pe lista.

Intrebat despre decizia de a-l inlocui pe Baciu cu o alta propunere de ministru al Sanatatii, Ciolos a lamurit: „Sunt niste lucruri pe care dansul, din pacate, nu mi le-a spus. Dincolo de calitati, competente si idei, aceste lucruri care au fost semnalate in media sunt pentru mine sensibile”.

„L-am retras pentru ca asa am decis eu, am aflat uitandu-ma in presa. Colaboratorii mei mi-au semnalat”, a sustinut Dacian Ciolos, dezmintind astfel declaratia facuta anterior de Liviu Dragnea.

Dacian Ciolos a mai spus referitor la cariera de manechin a lui Andrei Baciu ca nu a avut „aceste detalii in CV”, ci doar informatii despre experienta profesionala.

„Din discutii mi s-a parut ca sunt anumite idei interesante (…) Mi-am asumat propunerea si mi-am asumat si decizia de a-l scoate de pe lista”, a subliniat Dacian Ciolos.

Intrebat cand a aflat ca e medic rezident, inainte sau dupa ce l-a selectat, Dacian Ciolos a raspuns simplu: „Dupa”.

Comentariile premierului desemnat vin dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca l-a sunat pe Ciolos duminica si i-a cerut sa il retraga de pe lista de ministri pe Andrei Baciu, propus pentru sefia portofoliului Sanatatii.

In caz contrar, l-ar fi avertizat Dragnea pe Ciolos, parlamentarii PSD nu vor vota Guvernul, motivand ca tanarul este un „personaj exotic” si fara experienta, scrie Mediafax.

Liderul social-democrat a mentionat ca, „spre satisfactia” sa, premierul desemnat l-a retras de pe lista pe Andrei Baciu si l-a inlocuit cu „un domn respectabil”, adica Patriciu Achimas-Cadariu – in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca -, pe care PSD il poate sustine.

Dacian Ciolos l-a retras de pe lista cu ministri, duminica, pe Andrei Baciu, pe care il propusese pentru Ministerul Sanatatii, in urma controverselor legate de acesta in mediul online.

Dupa anuntul premierului desemnat, pe Internet au inceput sa circule fotografii cu Baciu, in care poza ca model in lenjerie intima.

In locul sau a fost propus conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *