CUTREMUR DE 3,1 GRADE, inregistrat in VRANCEA

seismograf-japonia-300x169

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade s-a produs sambata, la ora 05.13, in judetul Vrancea, la o adancime de 114 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (29 de kilometri), Marasesti (30 de kilometri), Adjud (42 de kilometri), Tecuci (45 de kilometri) si Ramnicu Sarat (51 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte sase cutremure cu magnitudini intre 3,1 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Duminica trecuta, in 14 decembrie, un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora locala 19,24, in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, potrivit Institutului National de Fizica Pamantului (INFP).

cutremurul s-a produs la o adancime de 14 kilometri, iar cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Focsani (12 km), Ramnicu Sarat (26 km), Marasesti (32 km), Tecuci (37 km) si Adjud (55 km).

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *