Curtea de Apel i-a dat unda verde Elenei Udrea

CURTE APEL BUCURESTI, ELENA UDREA, MENTINERE CONTROL JUDICIAR, PARASIRE ROMANIA, UNDA VERDE, FARA ACORDUL INSTANTEI

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, mentinerea masurii controlului judiciar in cazul fostului ministru Elena Udrea, insa magistratii au admis cererea acesteia de a parasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea instantei, scrie Agerpres.

Decizia a fost luata in dosarul in care Elena Udrea a fost trimisa in judecata de DNA in legatura cu finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009. Hotararea nu este insa definitiva si poate fi contestata de procurori.

‘Constata legalitatea si temeinicia masurii preventive luate fata de inculpatii Udrea Elena Gabriela, Nastasia Gheorghe, Tarhon Victor si Wagner Ioan Silviu si mentine controlul judiciar fata de acestia. In baza art. 215 alin. 9 Cod procedura penala admite cererea de modificare a continutului controlului judiciar formulata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Inlatura interdictia impusa inculpatei de a nu depasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea prealabila a judecatorului de camera preliminara si instantei de judecata. Cu drept de contestatie’, se arata in decizia instantei.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis in judecata pe Elena Udrea, Ioana Basescu si jurnalistul Dan Andronic in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (2 fapte) si spalare a banilor (5 fapte).

Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, va fi judecata pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In dosar, au mai fost deferiti justitiei Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltarii, acuzat de luare de mita; Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, acuzat de luare de mita; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.

‘Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta’, arata DNA.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *