Cum s-a imbogatit premierul VICTOR PONTA

declaratie avere, victor ponta, avere victor ponta, premier romania, lider psd, sursa venit victor ponta
victor ponta

Victor Ponta a intrat in politica mare in 2004, dupa ce a obtinut un mandat de deputat. Prima declaratie de avere completata de Ponta dateaza, asadar, din 13 decembrie 2004. Declaratia de avere completata de fostul lider PSD, la 13 decembrie 2004, asadar cand Ponta avea 32 de ani, dezvaluia un tanar proprietar al unui apartament de 91 de metri patrati, achizitionat in rate, in 2000, cu suma de 398.000.000 de lei vechi, dar si al unei case de locuit cumparate exact in anul in care a intrat in Parlament, cu suma de 648.000.000 de lei vechi.

La acea data, Ponta a completat, simplu, „NU AM“ in dreptul rubricilor la care ar fi trebuit sa mentioneze terenuri agricole, forestiere, intravilane, autovehicule, depozite bancare de peste 5.000 de euro sau actiuni. In schimb, la capitolul destinat datoriilor, Ponta dezvaluia ca are un imprumut de 9.000 de euro pentru a-si plati casa de locuit si rate la apartament de 385 de milioane de lei vechi. In document nu apare, in schimb, nicio referire la fosta sotie a deputatului social-democrat, Roxana Ponta.

Din urmatoarea sa declaratie de avere, completata in iunie 2005, reiese ca penalul ar fi cumparat, impreuna cu fosta sa sotie, un teren intravilan de 885 de metri patrati situat in Chitila, unde premierul detinea, se pare, si casa de locuit. Atat apartamentul sau din 2000, cat si casa respectiva apar ca fiind in coproprietate cu Roxana Ponta. Din imprumutul destinat casei, in valoare de 9.000 de euro, Ponta platise 3.000 de euro in cele cateva luni de mandat.

In viitoarea sa declaratie de avere, completata in decembrie 2005, se observa ca Ponta, desi nu a devenit mai bogat, a reusit sa isi achite peste 50 de milioane de lei vechi din cele 385 de milioane pe care le imprumutase pentru a-si cumparat apartament.

In 2006, cand penalul a divortat de Roxana Ponta, declaratia sa de avere a suferit, de asemenea, cateva modificari. Fosta sotie a lui Ponta a primit de la acesta, in urma partajului, casa de locuit din Chitila, estimata la 64.800 RON. In schimb, penalul si-a cumparat un teren intravilan in Gorj, chiar in 2006, cu valoarea de 22.000 RON, teren unde si-a achizitionat si o casa. Atat terenul cat si casa respectiva sunt estimate la aceeasi suma de 22.000 RON.

Ponta a ramas, in urma divortului, si cu apartamentul achizitionat in 2000. Tot in 2006, Ponta si-a completat si veniturile: 36.599 RON a primit Penalul de la Camera Deputatilor si alti 16.038 de lei de la Universitatea Romano-Americana, unde era lector.

Inceputul lui 2007 il gaseste pe Victor Ponta cu inca o sursa de venit, pe langa cele doua deja mentionate: cabinetul sau de avocatura, de unde sustinea ca a incasat, in 2006, suma de 71.564 lei.

In urmatorul document, completat cateva luni mai tarziu, Ponta adauga in declaratia de avere si un autoturism Wolkswagen Golf, cumparat in 2006, in leasing. La sectiunea dedicata datoriilor, penalul scria ca ar mai fi avut de platit 20.000 de lei pentru autoturism si 30.000 de lei pentru apartamentul cumparat in 2000.

La cateva luni distanta de la prima declaratie in care mentioneaza cabinetul sau de avocatura, suma pe care o primeste din activitatea sa ca avocat se tripleaza: 252.484 de lei. La cateva luni mai tarziu, Ponta isi mai cumpara un autoturism, o Skoda fabricata in 1967, iar ratele sale pentru celalalt autoturism scad de la 20.000 la 15.000 de lei.

Ulterior, autoturismul Skoda apare drept vandut catre un anume Stefan Stoica, pentru suma de 41.000 de lei.

Tot in 2007, Ponta mai face un pas important, reflectat insa marginal in declaratia de avere: se casatoreste cu Daciana Sarbu. Veniturile sale din avocatura se dubleaza si ajung, in 2007, la suma de 470.500 de lei.

Ponta nu mentioneaza niciunul dintre bunurile celei de-a doua sotii in declaratia de avere, in schimb face o trimitere scurta catre documentul omonim completat de aceasta in calitate de europarlamentar.

In 2008, Ponta face si doua tranzactii imobiliare importante: vinde apartamentul situat in Sectorul 5, cumparat in 2000 cu suma de 39.800 de lei noi pentru nu mai putin de 200.000 de euro. De asemenea, vinde autoturismul marca Skoda cu 41.000 de lei si deschide un depozit de 430.000 de lei noi la Unicredit Tiriac Bank. El cumpara un alt apartament, situat in Sectorul 1, pentru suma de 212.500 de euro, pe care nu il achita insa integral. La capitolul destinat datoriilor, penalul mentioneaza ca are de achitat suma de 80.000 de euro catre persoana care i-a vandut apartamentul respectiv.

La doar cateva luni mai tarziu, asadar in iunie 2008, Ponta mai deschide un depozit bancar, in valoare de 70.000 de RON. In total, el are in conturi 500.000 de lei. Ponta mentioneaza si cadoul primit la nunta sa cu Daciana: 70.000 de RON.

In octombrie 2008, el dezvaluie ca si-a mai cumparat un apartament situat la aproximativ aceeasi adresa cu cel din Sectorul 1, achizitionat ceva mai devreme, imobil achitat cu suma de 365.000 de lei. Probabil din acest motiv, suma din conturi scade vertiginos, de la 500.000 de lei la 18.750 de lei. Veniturile sale din avocatura se pastreaza la acelasi nivel: 470.500 de lei.

Al doilea mandat in Parlament il gaseste pe Victor Ponta mult mai instarit: la finalul lui 2008, el este proprietarul terenului din Gorj, unde are si casa, detine cele doua apartamente cotate la peste un milion de lei noi, un autoturism Skoda si permisiunea de a folosi, in competitiile de la raliuri, un Mitsubishi Evolution, oferit de catre cabinetul de avocatura al lui Dan Sova.

Cateva luni mai tarziu, in declaratia de avere apare si un autoturism nou: un Mitsubishi Lancer preluat in leasing, pentru care Ponta are de achitat 33.000 de euro. In 2008, Ponta castiga 773.375 de lei din avocatura, adica de zece ori mai mult fata de cat obtinea in 2006.

Ulterior, timp de trei ani, declaratiile de avere completate de actualul premier penal al Romaniei mentioneaza aceleasi bunuri, iar sumele din conturi nu se modifica major.

In schimb, in 2012, Victor Ponta cumpara un nou apartament, iar pe celelalte doua le vinde cu suma totala de 210.000 euro. Tot in aceeasi perioada, el renunta si la cabinetul de avocatura situat in aceste doua imobile. Schimba din nou masina, cu un Citroen achizitionat in leasing, iar vechiul autoturism i-l vinde lui Andrei Dolineaschi, actualul secretar general al PSD, pentru 18.000 de euro.

Pana in 2015, Ponta nu mentioneaza niciodata bunurile Dacianei Sarbu in declaratia sa de avere. Asa se face ca, de la proprietar al unui teren, respectiv al unei case in Gorj si al unui apartament, Ponta a dezvaluit, in iunie 2015, ca detine impreuna cu sotia sa doua terenuri, doua apartamente si doua case de locuit la Cornu, asta dupa ce a vandut in 2014 si in 2015 alte trei apartamente si o casa de vacanta.

Bref

Ponta a devenit multi-proprietar doar dupa ce a intrat in politica. Declaratiile de avere nu fac nicio mentiune despre conturile din Dubai. Conturi despre care se vorbeste cu lejeritate de ani de zile atat in PSD cat si in cercul sau de prieteni.

Sursa text: comisarul


5 Comments

 • CRISTINA spune:

  Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si…cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe detalii trimiteti mail cu textul INFO la adresa [email protected]

 • PSD-UL ESTE FRUNTEA ????? spune:

  Ministrul Transporturilor,Ghiocel Iulian Matache , nu aude nu vede dar stie?
  DNA , sa controleze toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014-2015 de la CFR Calatori?
  Oare s-a auzit de Secara Vasile(inculpat), Dorobantu Valentin(dirijorul trenurilor pe la REGIOTRANS Bv.), Carmen Maria Popescu(“regina achizitiilor” de la CFR Calatori), Miu Ileana(director economic),Liliana Constantinescu(sef oficiu juridic),Claudiu Dumitrescu(fost membru CA,inculpat), Alexandrina Gatej(fosta presedinte CA),Dana Galben Rachila(membru CA pe viata?),Gavris Teodor(inculpat), Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu(inculpat),Berindean Nicolae(inculpat),Szentes Iosif(manager privat la CFR Calatori,lasat de Dorobantu si Secara sa pastoreasca ce a mai ramas din societate) Litra Marcel,Mantoiu Cornel ,Zaharia Adrian, etc?
  Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a unora de mai sus in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie?
  Ulterior, fostul ministru, Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu zis “SMART”, in prezent dirijorul trenurilor private de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,in prezent inculpat , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat.
  …Cei care au condus CFR Călători în ultimii ani…cum ar fi si Valentin Dorobanţu, au fost preocupaţi să falimenteze compania de stat. Singura lor grijă a fost să umfle conturile „băieţilor deştepţi” de la calea ferată prin subvenţii foarte mari, în timp ce compensaţiile pentru CFR Călători erau tot mai modeste în raport cu numărul călătorilor.
  În acelaşi timp, în 2012 şi 2013, fostul director general Valentin Dorobanţu a depus eforturi susţinute ca mersul trenurilor să fie intocmit în funcţie de interesele băieţilor deştepţi de la calea ferată, cedând astfel o serie de trasee rentabile ale CFR Călători în favoarea operatorilor privaţi de transport feroviar de persoane,in asa fel incat Regionale ca Bucurestiul si Brasovul sa ajunga “in sapa de lemn”?
  Mai tarziu, echipa de conducere a CFR Călători, în frunte cu directorul Vasile Secară, omul ministrului transporturilor, Ioan Rus, a tesut un nou mers al trenurilor , prin care o serie de rute rentabile, care aduc foarte mulţi bani companiei CFR Călători, au fost cedate către operatorii privaţi.
  Chef ratat din bani publici pentru directorii impuşi de fostul ministru, Ioan Rus la CFR Calatori ???
  Naşul şantajist, consilierul finului care a distrus bolidul de lux al CFR Călători.
  Alături de Radu Sofron în mașină (dar și într-un alt bolid de lux aflat în urma autoturismului VW implicat în accident) s-au mai aflat: Iosif Szentes, director general CFR Călători, Robert Niță, director exploatare CFR Călători, Vasile Secară, nasul lui Radu Șofron, fost președinte al Directoratului CFR Călători, trimis în judecată de DNA anul acesta pentru santaj, dar si fost coleg de clasa cu fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus.
  Fostul presedinte al Directoratului CFR Calatori, Vasile Secara, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de santaj, de catre procurorii DNA , in dosarul in care este cercetat si fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 3 februarie 2015 şi până la data de 3 aprilie 2015, inclusiv, faţă de inculpatul SECARĂ VASILE, preşedintele directoratului SNTFC „CFR CĂLĂTORI S.A”, la data faptelor, cercetat pentru infracţiunea de șantaj.
  Ulterior, controlul judiciar a mai fost prelungit cu inca 60 de zile.
  Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora: Începând cu luna august 2014, în calitate de director al SNTFC „CFR CĂLĂTORI S.A”, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpatul RĂDULESCU GHEORGHE – directorul SRTFC BRAȘOV (cercetat în aceeaşi cauză în stare arest la domiciliu), a efectuat acte de constrângere morală (ex. convorbire telefonică din care rezultă amenințarea cu evacuarea din locuința de serviciu și cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui angajat al SRTFC Brașov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov, prin care solicita să fie repus în funcția de director al SRTFC Brașov.
  În felul acesta, Secară Vasile urmărea să-l ajute, in mare secret, pe Rădulescu Gheorghe să-și păstreze funcția în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în funcția de director al SRTFC Brașov a persoanei șantajate.
  Dupa ce a fost pus sub control judiciar, Vasile Secara a devenit consilier al directorului Sucursala Regionala de Transport Feroviar de Calatori Cluj – Virgil Radu Sofron.
  Insa, Virgil Radu Sofron este chiar finul lui Vasile Secara si a fost pus pe aceasta functie de catre Secara.
  Acum, finul Sofron a intors serviciul nasului Secara, si astfel nasul il consilieaza pe fin, chiar daca se afla sub control judiciar si ar fi trebuit suspendat din companie.
  Ca atare, acum finul Sofron l-a luat pe nasul Secara la Baia Mare, in ce calitate nu se stie, pentru ca ulterior sa chefuiasca la Valea Măriei in județul Satu Mare?

 • stepimar spune:

  Solutii ingenioase pentru combaterea crizei economice din Romania.Cautam parteneri Marcheting Mondial
  Oferta extrem de serioasa Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

 • Nicu spune:

  Cautam colaboratori care sa desfasoare o activitate pe calculator in regim part-time sau full-time. Castiguri intre 100-285 euro lunar. Cerinte: calculator cu conexiune la internet, cunostinte minime PC, seriozitate, perseverenta, rabdare si atentie la detalii. Nu este necesara experienta. Instruirea este gratuita, oferita prin mail. Acest proiect vizeaza piata cartilor electronice. Pentru informatii suplimentare trimiteti textul „INFO” la adresa de email: [email protected]

 • stela spune:

  Simplu de utilizat! Si castigi repede! Dureaza putin timp sa te instruiesti, apoi pornesti sistemul care deja functioneaza, e probat! Ai nevoie doar de ceva timp liber si de un calculator cu conexiune la internet. Incepe acum, pentru ca oferta este proaspata! Solicita informatii la adresa de email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *