Cum s-a dat spaga din Dosarul Transferurilor

dosarul transferurilor

Dosarul Transferurilor. Fratii Becali au pus la cale un plan pe care nici in filme nu-l poti vedea pentru a-i da spaga judecatorului Geanina Teodorovici Terceanu, in vederea unui verdict favorabil in Dosarul Transferurilor, la prima instanta.

Gabriela Manole, una dintre intermediara spagii din acest caz, le-a povestit cu lux de amanunte modul in care s-a realizat „tranzactia”.

Dosarul Transferurilor. Practicile sunt de-a dreptul incredibile: bani lasati in supermarket, spaga data in punga de chipsuri si multe alte masuri de precautie, peste care procurorii DNA au reusit insa sa treaca.

„M-am dus la judecatoare acasa si i-am transmis ca familia Becali este de acord sa dea cei 105.000 euro. Cu aceasta ocazie, am stabilit de comun acord cu judecatoarea ca, in cazul in care voi primi banii de la familia Becali, sa ii dau doua bipuri pe telefonul dedicat cu aceasta, iar in cazul in care nu am primit banii, sa ii dau un singur bip. Dupa cateva zile, m-am intalnit cu Becali Victor in acelasi loc, de aceasta data chiar in magazinul Penny Market si am stabilit sa ne plimbam printre rafturi, fara sa ne vorbim, si sa imi lase banii intr-un plic, pe un raft.

Dosarul Transferurilor. Acesta mi-a lasat banii pe un raft din magazin si eu i-am luat imediat, dupa care am plecat, de asemenea, fara sa ne vorbim. Imediat dupa ce am luat banii de la Becali Victor, i-am dat judecatoarei doua bipuri, aceasta intelegand, in acest mod, ca am luat banii. In aceeasi zi, asa cum convenisem cu judecatoarea, am mers in satul Movila, avand banii asupra mea si am identificat casa surorii judecatoarei. (…) La scurt timp, a venit la casa surorii sale si judecatoarea Terceanu Geanina, astfel ca m-am intalnit cu ea pe drum. M-am facut ca nu o cunosc si am mers in paralel cu ea, pana cand ne-am apropiat de casa surorii ei. (…) I-am dat banii surorii judecatoarei intr-un plic introdus intr-o punga de chipsuri”, a povestit Gabriela Manole, potrivit Adevarul.

Cum au gasit procurorii banii

Dosarul Transferurilor. Porniti in cautarea spagii, procurorii DNA au descins si la locuinta surorii judecatorului din satul Movilita (Ilfov). Aici, ei au gasit o suma impresionanta.

„Din aceasta suma, la perchezitia domiciliara efectuata la 19 noiembrie 2015 la locuinta numitei CL a fost gasita cea mai mare parte a sumei, anume 96.000 de euro, in bancnote a cate 500 de euro. Cu prilejul perchezitiei, numita CL a aratat ca acesti bani ii are de la sora sa Terceanu Geanina, care i-a cerut sa ii pastreze”, anunta procurorii.

Martorul Gabriela Manole a explicat apoi cum i-a propus Geaninei Terceanu sa ingroape banii, pentru a nu fi gasiti.

„Legat de cei 105.000 euro, fac precizarea ca, in cadrul altor intalniri si discutii pe care le-am avut cu judecatoarea Terceanu Geanina, aceasta m-a intrebat insistent cum sa ascunda banii, iar eu i-am sugerat ca poate sa-i puna intr-o cutie metalica pe care s-o ingroape foarte adanc, fara sa o vada nimeni, langa curtea surorii sale. Acesteia ii era teama ca banii ar putea fi mancati de rozatoare, iar eu i-am sugerat din nou ca daca ii pune intr-o cutie metalica nu o sa se intample acest lucru. De asemenea, judecatoarea Terceanu Geanina mi-a spus ca este posibil sa ii ascunda in beciul casei surorii sale”, a precizat Gabriela Manole.

Spaga cu superoferta

Dosarul Transferurilor. Martorul Gabriela Manole a mai mentionat ca fratii Becali au fost atat de multumiti de cooperarea pe care au avut-o cu Geanina Terceanu, incat dupa pronuntarea verdictului i-au mai dat un bonus in valoare de 45 de mii de euro.

„Intrucat familia Becali a fost multumita de solutia data de judecatoarea Terceanu Geanina, conform intelegerii anterioare intre acestia, au hotarat sa-i mai dea acesteia inca o suma de bani, respectiv 45.000 euro, drept multumire. Astfel, la un interval de doua-trei saptamani dupa pronuntarea hotararii, m-am intalnit din nou cu Becali Victor la spalatoria de masini din parcarea aceluiasi magazin Penny Market de pe Soseaua Fundeni, unde am primit de la acesta suma de bani, pe care trebuia s-o inmanez judecatoarei”, a precizat Gabriela Manole.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *