Cum glumeste Rusia de 1 aprilie: Daca vreti sa ne implicam in alegerile din tara voastra, apasa 3

GLUMA 1 APRILIE, RUSIA, MINISTER EXTERNE, IMPLICARE ALEGERI, IRONIE ALEGERI SUA, HACKER RUSIA,

Ministerul rus de Externe a publicat, sambata, 1 aprilie, pe pagina oficiala de Facebook, un mesaj audio similar celor de raspuns automat inregistrate pe robotul telefonic, potrivit caruia apelantul putea sa solicite un… hacker sau implicarea in alegerile dintr-o alta tara folosind tastele 1, 2 sau 3.

Mesajul audio a fost postat printre alte comentarii extrem de serioase si legitime, ceea ce a produs o usoara confuzie, relateaza USA Today„Daca doriti sa aranjati un apel de la un diplomat rus catre opozantul dvs. politic, apasati tasta 1. Daca vreti sa folositi serviciile unui hacker rus, apasati tasta 2, iar daca solicitati o interventie in alegeri, tastati 3”, se poate auzi in mesajul audio respectiv.

Gluma s-a dorit a fi o ironie la adresa celor care sustin ca Rusia s-a implicat in alegerile prezidentiale din Statele Unite, castigate de Donald Trump. Jurnalistii de la Associated Press au vrut sa se asigure ca totul a fost o gluma, asa ca au cerut confirmarea oficiala. Un ofiter de la biroul de presa al Ministerului rus de Externe a raspuns conform asteptarilor.

In replica, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, i-a ironizat pe jurnalistii de la AP, tot intr-o postare pe Facebook. „Regret ca le-am stricat sarbatoarea celor de la Associated Press. Probabil, intentionau sa sarbatoreasca”, a scris Zaharova pe contul sau Facebook, conform Sputnik.md.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *