CRISTINEL BIGIU, seful CJ Buzau, in AREST: Motivarea judecatorilor

marian-cristinel-bigiu-MOTIVARE-JUDECATORI

Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva a presedintelui CJ Buzau, Cristinel Bigiu, ca lasarea sa in libertate ar fi reprezentat o stare de pericol pentru ordinea publica. Instanta bucuresteana a decis arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Buzau, in 7 decembrie, acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi cerut si primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme.

In acelasi dosar, a fost arestat si finul lui Bigiu, Florin Colgiu, acuzat de complicitate la luare de mita. Conform documentului citat, masura arestarii preventive se justifica pentru o buna desfasurare a procesului penal, in faza de debut a urmaririi penale, „niciuna din celelalte masuri preventive nefiind corespunzatoare pentru prezervarea ordinii de drept si nici pentru atingerea scopului masurilor preventive”.

„Masura privarii de libertate a inculpatilor este proportionala cu gravitatea acuzatiei, prin raportare si la natura interesului public ocrotit, precum si ca efectele privarii de libertate ale inculpatilor nu sunt disproportionate fata de scopul urmarit”, conform motivarii judecatorului de drepturi si libertati de laTribunalul Bucuresti, care a decis arestarea celor doi.

Decizia de arestare a lui Cristinel Bigiu si Florin Colgiu nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Cristinel Bigiu este acuzat ca ar fi cerut si primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, in timp ce finul saueste acuzat ca ar fi primit o parte din bani pentru seful CJ Buzau.

Cristinel Bigiu a fost ridicat in 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita inparcarea din fata blocului in care locuieste. Bigiu si finul acestuia, Florin Colgiu, acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la luare de mita au fost arestati, duminica seara, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat, luni, ca a propus excluderea din partid a presedintelui CJ Buzau, Cristinel Bigiu, care a fost aprobata de Biroul Permanent National cu unanimitate de voturi. Marian Cristinel Bigiu, in varsta de 47 de ani, se afla la primul sau mandat de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, fiind ales pe listele USL.

Cristinel Bigiu a fost membru PNL timp de 17 ani, incepand cu anul 1997, iar de-a lungul timpului a fost presedinte al organizatiei de tineret a PNL Buzau, presedinte al filialei judetene a partidului, vicepresedinte la nivel national, ultima functie in PNL, inainte de a trece la PSD, fiind cea de vicepresedinte al organizatiei judetene.

In 18 septembrie, Bigiu a anuntat ca s-a inscris in PSD, in baza OUG 55, alaturi de 18 primari liberali din judet si de alti sase edili de la PDL, sustinand ca a luat aceasta decizie pentru binele judetului.

Sursa foto: jurnalul.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *