Costin Borc: Birocratia romaneasca este deprofesionalizata

costin borc, vicepremier romania, birocratia romaneasca, deprofesionalizare, ministrul economiei, multinationale romania

Birocratia romaneasca este complicata, este deprofesionalizata a declarat, duminica la postul de televiziune Digi 24, Costin Borc, vicepremierul facand o comparatie cu oamenii din mediul privat si din multinationale „care stiu sa munceasca”.

„Oamenii care lucreaza in mediul privat sunt niste oameni care stiu sa munceasca, sa dea din energia lor, au un cod de etica de lucra”, a spus ministrul economiei.

Costin Borc a spus si ca, in ciuda acuzatiilor care se mai aduc multinationalelor, transferul de know-how al modului cum lucreaza acestea a facut ca Romania sa arate atat de bine dupa 25 de ani.

Costin Borc a spus si ca in ministerul economiei „se parasc unii pe altii”, admitand insa ca se intampla si in mediul privat acest lucru.

O evaluare anuala ar trebui sa existe pentru fiecare functionar public, acesta fiind un lucru destul de simplu, a declarat vicepremierul Costin Borc.

In ce priveste companiile de stat, ministrul economiei a spus ca „statul ar trebui sa-si intareasca statutul de actionar” si sa iasa din pozitia de a le gestiona, „cu un efect  pervers”.

Costin Borc a explicat ca statul ajunge astfel intr-o pozitie dificila, iar „media ajuta” cand promoveaza problemele din aceste companii, in contextul in care se cere interventia styatului.

„Nu ministrul trebuie sa rezolve problemele dintre directori si sindicate”, a spus el, cu exceptia cazurilor cand situatia e grava.

Vicepremierul Costin Borc a laudat curajul celor din mediul privat care prefera sa riste: „N-am fost antreprenor niciodata, va spun cu mana pe inima, am un enorm respect pentru antreprenori, pentru ca nu se bazeaza pe salariul de la sfarsitul lunii”.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *