Comisia Europeana o „albeste” pe Corina Cretu

europarlamentar psd, corina cretu, comisia europeana, romania, albire, imagine curatata

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, apare intr-o brosura laudativa publicata de Comisia Europeana doar in Romania. Brosura de 78 de pagini a aparut in 5.000 de copii si promoveaza realizarile Corinei Cretu din primul sau an de mandat, dupa controversele pe tema sarcinilor pe care angajatii sai de la Bruxelles ar fi trebuit sa le duca la indeplinire, scrie Politico.

Manifestul despre comisarul european este distribuit politicienilor si presei din Romania si este disponibil si online pe site-ul Comisiei Europene. Costurile producerii brosurii se ridica la 6.673,81 de euro, potrivit unui purtator de cuvant al Comisiei. „Politica regionala nu are culoare politica. Este pentru oameni”, sunt cuvintele de inceput ale Corinei Cretu pe prima pagina brosurii.

Pe langa descrierea muncii pe care o face Cretu pe politica regionala si evidentierea cheltuielilor Uniunii Europene pe proiecte in Romania, brosura include 20 de poze color ale comisarului. De asemenea, citate ale Corinei Cretu se regasesc pe 12 pagini ale publicatiei.

Pe 10 decembrie 2015, Politico a publicat un material in care se arata ca jumatate din staff-ul comisarului european pentru Politici Regionale a demisionat in timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste. Angajatii de la Bruxelles s-au aratat nemultumiti de faptul ca Cretu amesteca viata personala cu munca. Fosti si actuali angajati au descris „dezordinea” din echipa Corinei Cretu, din care au plecat, pe rand, seful de cabinet, adjunctul acestuia, seful de comunicare, dar si alti membri ai staff-ului.

O saptamana mai tarziu, pe 17 decembrie, brosura a fost trimisa Guvernului roman, Parlamentului si presei romane, precum si europarlamentarilor romani. Un purtator de cuvant al Comisiei Europene, Jakub Adamowicz, nu a dat niciun exemplu despre alti comisari care au fost promovati cu resurse similare de comunicare dupa primul an de mandat. Adamowicz a spus insa ca nu este ceva neobinsuit ca Cretu apare intr-un astfel de material mai mult decat alti membri ai institutiei.

Sursa text: Politico


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *