Cod galben de vreme rea pentru 18 judete valabil pana sambata

Iarna in Timisoara, duminica, 9 decembrie 2012. INTACT IMAGES/Cornel Putan

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judete din jumatatea de vest a tarii, unde incepand de vineri dupa-amiaza si pana sambata dimineata va ploua, la munte va ninge si se va depune un strat consistent de zapada, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-90 de kilometri pe ora.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de vineri, ora 17.00, pana sambata, la ora 10.00, precipitatiile vor cuprinde cea mai mare parte a tarii, in regiunile vestice si nord-vestice, cantitatile de apa vor fi in jur de 15 litri pe metru patrat si izolat, iar in Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si in Subcarpatii Getici, peste 35-40 de litri pe metru patrat.

In zonele de munte, vor predomina ninsorile si se va depune un strat consistent de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala, sambata dimineata, local si in nord-vestul si centrul teritoriului.

Vantul va prezenta intensificari in toata tara, cu viteze mai mari in Banat, Crisana, sudul Transilvaniei si in Dobrogea, unde la rafala se vor depasi 70 de kilometri pe ora. La munte, vantul va sufla tare, cu peste 90 de kilometri pe ora, temporar viscolind zapada.

In regiunile vestice, pe litoral, precum si in zonele de munte, vantul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova , Brasov si Sibiu.

Sursa foto: anm


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *