Clubul BAMBOO din Bucuresti, mistuit de un incendiu devastator

JOSHUA CASTELLANO, URMARIRE PENALA IN REM, PERSOANE AUDIATE, TRIBUNAL BUCURESTI, CLUBUL BAMBOO BUCURESTI, INCENDIU LA BAMBOO, INCENDIU CLUB BAMBOO, CLUB BAMBOO INCENDIU, 40 DE RANIT, BUCURESTI, ISU BUCURESTI ILFOV, DANEL VASILE, CLUB BAMBOO DISTRUS, CLUB BAMBOO ARS,

Cel putin 41 de persoane au fost spitalizate in urma unui incendiu care a distrus sambata dimineata in totalitate clubul Bamboo din Capitala, potrivit ISU Bucuresti. De asemenea, conform sursei citate, exista posibilitatea de existenta a altor persoane surprinse in interior. Interventia la fata locului este ingreunata de riscul iminent de prabusire in totalitate a cladirii, transmite Agerpres.

Potrivit informatiilor preliminare oferite de ISU Bucuresti, 10 victime au fost transportate la Spitalul de Urgenta Floreasca si alte doua la Spitalul „Sf. Ioan”. ISU precizeaza ca victimele au fost expuse la fum si posibil stare de hipotermie.

Actiunile se concentreaza pentru limitarea propagarii incendiului catre vecinatati si localizare catre strada Tuzla, precizeaza autoritatile. La fata locului actioneaza, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil si Descarcerare Grea.

Clubul Bamboo din Capitala a ars in totalitate, iar cladirea este prabusita in cea mai mare proportie, anunta Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. In momentul izbucnirii incendiului in club erau sute de persoane.

Pompierii din turele libere au fost chemati la serviciu pentru a interveni. Scafandrii au verificat zona adiacenta clubului, pe lac. Nu au fost gasite persoane.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru distrugere in dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo, a declarat, sambata, pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei Alexandru Georgescu.

„S-a constituit. L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdata, vedem in functie de ce va fi”, a afirmat reprezentantul PTB, intrebat daca s-a constituit dosar si pentru ce fapta s-a inceput urmarirea penala in cazul incendiului de la clubul Bamboo.  El a precizat ca a fost trimisa la fata locului o echipa de anchetatori. „Doi procurori criminalisti. Acum ma duc si eu acolo. O sa mearga si seful de sectie si, ma rog, Politie „, a mentionat Georgescu.

ISU BUCURESTI ILFOV: clubul Bamboo din Capitala, care a fost distrus de flacari in aceasta dimineata, NU avea autorizatie de securitate la INCENDIU si a fost amendat de 5 ori de ISU, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Potrivit purtatorului de cuvant de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, clubul a fost amendat de 5 ori in ultimii ani, pentru constatarea unor probleme precum lipsa autorizatiei de securitate la incendiu si blocarea cailor de evacuare. ISU nu putea sa inchida Bamboo, pentru ca neregulile nu constituiau temei pentru suspendarea activitatii, a adaugat Daniel Vasile. Bamboo avea totusi aviz de securitate la incendiu obtinut inca din 2009. Ulterior, trebuia sa obtina si autorizatie de securitate la incendiu, pe care clubul nu o are nici acum.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *