Circ la Camera! Ghita poate fi retinut nu si arestat

COMISIA JURIDICA, CAMERA DEPUTATILOR, SEBASTIAN GHITA, DEPUTAT, DOSAR DNA, SOLICITARE DNA, DARE DE MIAT, SANTAJ, CUMPARARE INFLUENTA, RETINERE, ARESTARE PREVENTIVA,

Circul din Parlamentul Romaniei si-a mai consumat un episod astazi cand la distanta de numai cateva minute, deputatii juristi au avizat pozitiv retinerea lui Sebastian Ghita, iar cand a venit vorba de arestarea preventiva numarul de voturi necesar nu a fost intrunit!

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat, marti, aviz pozitiv pentru retinerea lui Sebastian Ghita, insa pentru arestare nu a fost intrunit numarul necesar de voturi. Deputatii au dat 11 voturi pentru retinere, 5 impotriva si 5 abtineri.

„Dansii sunt indreptati sa judece ceea ce eu le-am spus si ce le-am prezentat. O sa incerc sa prezint in fata plenului Camerei Deputatilor situatia mea, a oricarui deputat, a oricarui cetatean”, a spus Ghita dupa ce a aflat rezultatul votului. In privinta arestarii deputatului, s-au inregistrat 21 voturi – 10 pentru arestare, 6 impotriva si 5 abtineri. Nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru aprobarea masurii (11).

Rezultatul obtinut marti in Comisie va fi transmis plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional si va lua o decizie miercuri. Avizele de azi sunt consultative. Sebastian Ghita a participat, marti, la sedinta Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor si, potrivit unor surse de presa, le-ar fi prezentat colegilor sai un filmulet cu denuntatorul sau, Razvan Alexe.

La iesirea de la Comisia Juridica, Ghita le-a spus jurnalistilor ca nu a fost niciodata un apropiat al lui Alexe, asa cum s-a scris in presa. „Nu am fost apropiat de Alexe, niciodata nu am avut relatii cu acel personaj. Imi pare rau ca procurorii au incredere in ce spune”, a punctat Ghita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *