Cine l-a turnat la DNA pe Ludovic Orban

ludovic orban, denunt, dosar dna, nelu iordache, romstrade, lider pnl,

Fostul lider liberal Ludovic Orban a cazut, ca si fostul consilier prezidential Razvan Murgeanu, pe sursa autorizata ca informator DNA Nelu Iordache! In 21 ianuarie, conform unor surse citate de Newsro, procurorii DNA ar fi dispus folosirea colaboratorului cu identitate reala Nelu Iordache pentru 60 de zile, pana in 20 martie.

Relatia de prietenie, dar si de rudenie prin alianta, dintre patronul Romstrade si Ludovic Orban sunt de notorietate! Insa si in aceste conditii, faptul ca Orban a apelat la Iordache chiar si dupa aparitia informatiilor ca acesta este dotat cu tehnica autorizata de procurorii DNA reprezinta o dovada de imbecilitate. Sau, ca in cazul Oprescu, Orban este victima rutinei infractionale…

Acum se vede de ce s-a scurs aceasta informatie! Citam din Comunicatul DNA de ieri: „La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani.

Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri.”

Sursele citate precizeaza, conform actelor mentionate, ca ”pentru aflarea adevarului raportat la existenta indiciilor rezonabile de pregatire a savarsirii unor noi infractiuni este necesara administrarea de probe care nu pot fi obtinute decat prin utilizarea unui colaboratori” care ”sa deruleze operatiuni disimulate de natura sa conduca la crearea unor imprejurari susceptibile sa determine cercetarea sa pentru savarsirea unor fapte de coruptie aflate sub incidenta Legii 78/2000”.

Colaboratorul DNA trebuia, de asemenea, potrivit surselor citate, ”sa accepte, sa primeasca, sau, dupa caz, sa dea bani ori alte foloase, in mod direct sau prin intermediari, in conditiile incriminarilor (…) potrivit circumstantelor de fapt care fac obiectul cercetarilor efectuate in cauza.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *