Cei 7 violatori din Vaslui, implicati intr-un accident

vaslui

Duba Penitenciarului Vaslui, care ii transporta la Curtea de Apel Iasi pe cei sapte tineri condamnati pentru violarea unei eleve de 18 ani, a fost implicata, luni, intr-un accident petrecut in Iasi, dupa ce a fost lovita de un autoturism care nu a acordat prioritate.

Potrivit reprezentantilor Politiei Iasi, accidentul rutier s-a petrecut, luni, in cartierul Pacurari, la intrarea in Iasi, dupa ce autoutilitara apartinand Penitenciarului Vaslui a fost lovita de un autoturism Volkswagen, cu numere de Galati, al carui sofer nu a acordat prioritate, la iesirea de pe o artera secundara.

„Nu au fost victime, iar din primele cercetari vina apartine soferului autoturismului. Politistii de la Serviciul Rutier sunt la fata locului, iar investigatiile continua”, a declarat Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al Politiei judetului Iasi.

La fata locului, s-a deplasat o alta autoutilitara, apartinand Penitenciarului Iasi, care i-a preluat pe detinutii aflati in duba implicata in accident.

Detinutii au fost coborati din masina Penitenciarului Vaslui sub escorta Politiei, fiind legati de maini, cate doi, cu catuse.

Circulatia in zona Pacurari s-a desfasurat cu dificultate timp de cateva zeci de minute.

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Vaslui, niciun ocupant al autospecialei nu a fost ranit, cei sapte detinuti fiind preluati de o alta masina a Penitenciarului Iasi si dusi la instanta.

„A fost un accident minor in care autospeciala noastra a fost lovita in partea din fata de o alta masina, nu avem persoane ranite, iar cele sapte persoane private de libertate au fost preluate de o alta autoutilitara si prezentati in instanta”, a declarat directorul Penitenciarului Vaslui, Eusebiu Brinza.

Cei sapte tineri din Valeni sunt prezentati, luni, Curtii de Apel Iasi, unde se judeca prelungirea masurii arestului preventiv, dispusa de catre Tribunalul Vaslui in urma cu o luna.

In 2 septembrie, Curtea de Apel Iasi a respins cererea de stramutare a dosarului in care cei sapte tineri din Valeni au fost judecati si condamnati la pedepse cuprinse intre cinci ani si opt luni si opt ani si patru luni de inchisoare pentru viol si lipsire de libertate, dupa ce, in noiembrie anul trecut, ar fi abuzat sexual o eleva de 18 ani, instanta considerand-o „neintemeiata”.

In aceste conditii, cei sapte tineri vor ramane, deocamdata, pana la judecarea apelului formulat atat de catre procurori si avocatul victimei, pe de o parte, cat si de catre cei condamnati, pe de alta parte, cu pedepsele date de magistratii vasluieni.

Totodata, fata de tinerii din Valeni se va mentine si masura arestului preventiv dispusa de Judecatoria Vaslui.

Cei sapte tineri acuzati ca au violat o fata de 18 ani au fost condamnati, in 17 august, de Judecatoria Vaslui, la pedepse cuprinse intre cinci ani si opt luni si opt ani si patru luni de inchisoare, precum si la plata unor daune morale de 50.000 de lei catre tanara, decizia instantei nefiind definitiva.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *