Ce gluma buna! Rusia urmareste cu ingrijorare protestele din Romania

ATENTIE, INGRIJORARE, RUSIA, ROMANIA, POLITICIENI ROMANI, PROTESTE ROMANIA

Rusia urmareste „cu atentie” si ingrijorare protestele din Romania si reproseaza politicienilor de la Bucuresti ca in ultimii ani au facut din Rusia un fals inamic, trecand cu vederea problemele reale ale tarii.

Mesajele au fost transmise de Kremlin prin intermediul unui comunicat de presa al Ministerului de Externe, citat de sputnik.md. „Ca si in cazul majoritatii statelor vecine ale Romaniei, Rusia urmareste cu atentie evolutia evenimentelor din Capitala si celelalte orase ale tarii. Anvergura si caracterul antagonist al manifestatiilor de protest, care continua din 22 ianuarie 2017, trezesc ingrijorare”, se arata in comunicatul citat.

Totodata, in comunicat se precizeaza ca Ministerul rus de Externe este convins ca tensiunile manifestate in strada vor fi pana la urma aplanate cu succes. „Se pare ca liderii romani s-au dedat, in ultimii ani, prea mult constructiei imaginii false a unui inamic – Rusia, recurgand in permanenta la retorica rusofoba, scapand din atentie problemele acute ale propriei tari, asupra carora urmeaza sa se concentreze reiesind din situatia actuala”, se mai arata in comunicatul citat de Sputnik.md.

Federatia Rusa a transmis in ultimele zile, direct sau indirect, mai multe mesaje belicoase la adresa Romaniei, profitand de situatia tensionata din tara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *