Ce a declarat Klaus Iohannis la revenirea de la marsul solidaritatii de la Paris

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica seara, pe Aeroportul Otopeni, ca marsul solidaritatii la care a participat in cursul zilei la Paris a fost “un semn al hotararii noastre de a lupta impotriva extremismului de orice fel”. Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, la ora 21.00, la Aeroportul Otopeni, la intoarcerea de la Paris, unde a luat parte la marsul solidaritatii, organizat in memoria victimelor atentatelor teroriste din capitala Frantei.

“Marsul solidaritatii a fost un semn al hotararii noastre de a lupta impotriva extremismului de orice fel. Nu au participat doar europeni, doar crestini, ci si musulmani, evrei, atei, agnostici. Am discutat cu dna cancelar Merkel, cu dl Junker, cu dl Tusk, cu premierul Olandei, cu premierul Israleului si multi altii. Doresc sa folosesc acest prilej sa ii multumesc presedintelui Frantei pentru invitatie si pentru calduroasa primire. Ma bucur ca ma putut sa ii fiu alaturi in ceste momente grele”, a declarat Iohannis, imediat dupa sosirea sa pe Aeroportul Otopeni.

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost intampinat la Palatul Elysee de catre presedintele Frantei, Francois Hollande, care i-a multumit in mod special pentru solidaritatea manifestata in primele ore dupa atentatul din 7 ianuarie si pentru raspunsul prompt la invitatia de a participa la marsul de astazi de la Paris,” a scris purtatorul de cuvant al sefului statului, Tatiana Niculescu-Bran, pe contul sau de Facebook.

“Presedintele Romaniei l-a asigurat pe presedintele Frantei de sprijinul si fraternitatea poporului roman. Inaintea inceperii marsului, presedintele Klaus Iohannis s-a mai intalnit cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum si cu alti reprezentanti ai statelor europene prezenti la Paris.”

Sursa foto: presidency.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *