Cartierul generalului Gabriel Oprea de la Voluntari

cartier vile, voluntari, gabriel oprea, afaceri necurate, neculai ontanu, loredana radu, traian basescu, florentin pandele, dumitru bucsaru, rau ingropat, dezvaluiri, mafia imobiliarelor,

Generalul Gabriel Oprea a bagat in pamant un rau pentru a face loc unui cartier de vile. Aceasta este cea mai mare tranzactie imobiliara a fostului vice-premier, iar in afacere apar si alte nume importante de pe scena politica, precum Florentin Pandele, Traian Basescu, Neculai Ontanu si altii.

Schema de 2,5 milioane de euro a inceput tot prin paravanul pe nume Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea si avocat al fostului premier Ponta, arestata impreuna cu primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru ca ar fi intermediat o alta spaga pentru unchiul ei.

La cateva zile dupa ce un cunoscut samsar ilfovean a fost improprietarit de comisia judeteana cu 20 de hectare de teren in Voluntari, nepoata lui Gabriel Oprea, Loredana Radu, a cumparat de la acesta un hectar, cu pretul de 400.000 de dolari. Terenul era lipit de o alta proprietate care-i apartinea lui Gabriel Oprea.

Nepoata generalului Gabriel Oprea i-a vandut imediat jumatate din teren unchiului ei. Cealalta jumatate a ajuns la omul de afaceri Dumitru Bucsaru. Pe tot hectarul vandut celor doi, Loredana Radu a luat exact cat a platit: 400.000 de dolari.

Noii coproprietari ai terenului cumparat de la Loredana Radu, Oprea si Bucsaru au mers la Primaria Voluntari si au luat o autorizatie de construire pentru 19 vile de lux. Nu inainte de a face sa dispara o portiune din raul Valea Rosiei, care era granita de nord a proprietatii lor.

Fara nicio autorizatie, raul a fost inghesuit intr-o teava de plastic, pe care proprietarii au ingropat-o pe toata lungimea parcelei lor de teren.

Dupa finalizarea constructiei, zece din cele 19 vile i-au revenit generalului Gabriel Oprea, care le-a vandut apoi unui controversat om de afaceri cu suma de 2,5 milioane de euro in iulie 2007.

Aceasta este cea mai mare tranzactie imobiliara a generalului Gabriel Oprea. Dintre cele cunoscute.

RISE Project si Centrul de Investigatii Media va prezinta istoria cartierului de vile al cuplului Oprea-Bucsaru din Pipera, o poveste cu iz penal in care mai apar Florentin Pandele si Traian Basescu.

Articolul integral poate fi citit AICI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *