Caricaturile cu Mahomed pot ajunge in manualele scolare din Danemarca

mahomed

O asociatie daneza a profesorilor intentioneaza sa printeze caricaturi ale profetului Mahomed care sa fie incluse in manuale.

Asociatia Profesorilor de Educatie Religioasa a cerut ca respectivele desene sa fie incluse in materialele didactice „mai bine mai devreme decat mai tarziu”, relateaza The Independent.

„Criza mahomedana este o problema evidenta in educatia religioasa si ma uimeste ca nu a existat inca un manual cu caricaturile”, a spus presedintele asociatiei, John Rydahl.

Mai multe partide politice, inclusiv cel al social-democratilor, Partidul Popular Danez si Partidul Popular Conservator si-au exprimat sustinerea pentru aceasta idee.

Purtatorul de cuvant al conservatorilor, Mai Mercado, considera ca ar fi „destul de natural” ca scolile sa foloseasca aceste caricaturi. A precizat insa ca fiecare profesor are libertatea si dreptul de a folosi si alte materiale, daca vrea sa o faca.

In schimb, purtatorul de cuvant al Partidului Popular Danez, Martin Henriksen, a spus ca respectivele desene ar trebui sa fie materiale didactice obligatorii de studiu in scoli si ca lectiile ar trebui sa fie predate la orele de religie, mai degraba decat la cele de istorie.

Caricaturile cu Mahomed care au generat scandal in Danemarca au aparut initial in publicatia Jyllands Posten, in anul 2005, provocand proteste violente in numeroase tari musulmane.

In luna februarie, un barbat inarmat a deschis focul la o reuniune pe tema libertatii de expresie, blasfemiei si islamului, in capitala daneza Copenhaga. Un participant a murit si trei poltisti au fost raniti. Caricaturistul Lars Vilks, care a realizat desenele initiale, a spus ca se considera tinta atacului de pe 14 februarie.

Sursa text si foto: ziare.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *