Bugetul pe 2015, ADOPTAT cu 339 voturi duminica, inainte de juramantul lui Iohannis

sorin ovidiu vantu, ofiteri acoperiti, parlament, pepiniera, sri, victor ponta, vasile blaga, ilie sarbu

Bugetul pe 2015 a fost adoptat, duminica, de Parlament, fiind inregistrate 339 de voturi „pentru” si 141 „impotriva”.

Duminica, la ora 10.25, legea bugetului pentru anul 2015 a fost adoptata, cu 339 de voturi si 141 de voturi impotriva, de catre plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor.

Parlamentarii si-au exprimat votul in privinta proiectului legii bugetului prin ridicarea mainii.

Plenul reunit al Senatului si Camerei a finalizat vineri dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2015, stabilind ca votul final sa fie dat ulterior.

Camera Deputatilor si Senatul au adoptat, sambata, articolele proiectului de buget de asigurari sociale de stat pe 2015, urmand ca votul final sa se dea duminica, impreuna cu votul la proiectul de buget de stat.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus ca este un buget mai mare cu 5,08% fata de cel de anul trecut si asigura indeplinirea tuturor angajamentelor luate de Guvern, inclusiv pensiile marite cu 5% pentru cei 5.433.000 de pensionari.

Ea a adaugat ca bugetul prevede si majorarea pensiilor sociale si implementarea deciziei Curtii Constitutionale privind recalcularea pensiilor pentru 250.000 de pensionari pentru 10 luni. „Bugetul cuprinde si sumele suplimentare, astfel incat sa putem asigura transferul catre pilonul II de pensii”, a precizat Plumb.

Rovana Plumb a mai spus ca bugetul de somaj prevede o scadere cu 4,99%, deoarece a preconizat pentru 2015 o rata a somajului de 5,1%, fata de 5,3% cat a fost in 2014 si reducerea cu 20.000 a numarului de someri, de la 485.000 la 465.000.

Potrivit lui Plumb, bugetul pe 2015 de somaj asigura in mod clar plata somajului si asigurarea de programe pentru cresterea ocuparii locurilor de munca in randul tinerilor si al persoanelor peste 45 de ani.

PNL a anuntat ca nu va vota proiectul de buget de sigurari sociale, deputatul PNL Cristina Pocora apreciind ca este „un buget al saraciei, cu spatele la viitor”.

Grupul PNL nu va vota acest buget, care ne spune ca in 2015 Guverul va avea un buget consolidat al saraciei, cu spatele la viitor. Se carpeste in continuare, se dau cativa lei in plus si viata oamenilor va fi tot mai grea”, a spus Pocora.

Ea a cerut demisia Rovanei Plumb, acuzand-o ca face „teatru pe spatele cetatenilor”.

Sursa text si foto: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *