BORBOLY CSABA, GROFUL din fruntea CJ HARGHITA

borboly-csaba-grul-din-fruntea-cj-harghita

Mai tineti minte poezia “Noi vrem pamant”? Paradoxal, dupa aproape 100 de ani, romanii nu mai vor pamant, motiv pentru care il si vand strainilor. In asa- zisul Tinut Secuiesc din Harghita si Covasna, baronii UDMR vor si ei pamant. Pana sa obtina autonomia teritoriala, baronii UDMR se multumesc sa-si cumpere pamant pe persoana fizica. 

De boala pamantului sufera atat presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, cat si prietenul sau Borboly Csaba, seful judetului Harghita. Ambii grofi maghiari vor autonomie fata de Bucuresti si prosperitate pentru familiile lor.

Borboly Csaba a declarat oficial ca detine 12 terenuri intravilane si extravilane, agricole sau paduri, in zona Suseni si Miercurea Ciuc. In total baronul detine 22 de hectare de teren, o suprafata impresionanta pentru regiunea Transilvaniei. Csaba detine o vila impresionanta in Ciuc si o casa de vacanta la Suseni. Spre deosebire de colegul sau Tamas de la Covasna, baronul de Miercurea Ciuc nu iese in evidenta prin declaratii politice extremiste. El se ocupa insa intens de afaceri, fapt pentru care a fost retinut acum cateva luni, timp de 24 de ore, de procurorii anticoruptie. Desi a scapat de puscarie, deocamdata, dosarul sau penal se coace zilele acestea.

Ca la orice lider UDMR, cariera si educatia incep la Budapesta. Asemenea prietenului sau de la Covasna – baronul Tamas Sandor, Borboly Csaba a studiat la mijlocul anilor ’90 la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Eötvös Loránd” din Budapesta. Dupa studii, UDMR l-a introdus pe Borboly in zona administratiei din Harghita si l-a pregatit pentru a prelua presedintia consiliului judetean. UDMR este o organizatie extrem de pragmatica si cu o politica de cadre foarte solida: este cel mai profesionist partid politic din Romania. In orice moment, UDMR poate sa scoata pe masa 10 nume de posibili ministri in orice domeniu. Oameni bine pregatiti, cultivati, care ar putea conduce Guvernul. Din pacate, profesionistii UDMR au alta agenda decat cea a statului roman. Interesele lor sunt strict legate de interesele UDMR.

Asadar, presedintele Consiliului Judetean Harghita a fost retinut pentru acuzatii de coruptie timp de 24 de ore, dar a scapat de arestul preventiv. Timp de trei luni, Borboly a fost suspendat din functia de presedinte al CJ. Acum a revenit pe functie. Alaturi de seful CJ Harghita au mai fost retinuti in luna mai si omul de afaceri Palffy Domokos, consilier judetean UDMR – patronul firmei de constructii Stravia Group din Goagiu, Csiszer Benedek – director executiv al Directiei Drumuri Judetene, dar si fostul vicepresedinte al CJ Harghita – Sofalvi Laszlo. Toti acesti domni de la UDMR invarteau evident banii publici ai judetului. Schema de lucru era simpla. Firma de asflatare a consilierului Palffy Domokos primea contracte de la directia de drumuri Harghita, lucrarile erau facute de mantuiala, procesele verbale de receptie a lucrarilor erau falsificate. In final, seful CJ Harghita, Borboly Csaba este acuzat ca a dispus ilegal plata banilor catre firma colegului sau, Palffy.

La o simpla verificare a contractelor de asfaltare castigate in ultimii ani de firma Stravia Group, rezulta ca aceasta firma este de fapt o capusa. Conform site-ului spend.ro, in intervalul 2008- 2012, firma Stravia Group a castigat nu mai putin de 40 de contracte cu Consiliul Judetean Harghita la o valoare totala de peste 25 de milioane de lei (circa 5 milioane de euro). Firma a mai incasat bani de la primariile Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, dar si de la compania nationala de drumuri (peste 1 milion de euro). Nu sunt bani multi, avand in vedere cat fura baronii celorlalte partide, pentru Secuime – o zona mai saraca – sunt insa bani frumosi.

Exista o anumita perceptie fata de politicienii maghiari, ca ar fi mai cinstiti. Daca ne uitam insa la multitudinea de dosare penale ale liderilor UDMR, ale fostilor ministri Laszlo Borbely, Nagy Zsolt, Verestoy Attila, ale fostului sef de la Agentia de Energie – Olosz Gergely, plus alti numerosi parlamentari, tragem concluzia ca sutem egali cu fratii nostri maghiari cel putin la coruptie. Apoi, eu vad inca o poveste gogonata servita de liderii UDMR populatiei maghiare din Secuime: anume ca autonomia va aduce prosperitate locuitorilor de acolo, adica maghiarilor.

Frati maghiari ardeleni, prosperitate va fi de buna seama, pentru grofii de teapa lui Borboly Csaba de la Miercurea Ciuc, nu pentru voi…

Sursa text si foto: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *