Boko Haram este o grupare mai sangeroasa decat Statul Islamic

STATUL ISLAMIC, BOKO HARAM, ISIS, ATENTATE TERORISTE, ACTE SANGEROASE, GRUPARE TERORISTA NIGERIA, GRUPARE TERORISTA SANGEROASA, COMPARATIE, DECAPITARI, ATENTATE, JIHADISTI, ISLAMISTI,

Jihadistii de la STATUL ISLAMIC au ingrozit lumea in 2015. Ororile comise de teroristii ISIS, de la decapitari la atentate, au tinut primele pagini ale ziarelor in anul ce a trecut. Totusi, o GRUPARE TERORISTA a ucis mai multi oameni in 2015. Aproape 11.000 de persoane au fost omorate cu sange rece de teroristii de la BOKO HARAM, informeaza ABC News.

Noul guvern din Nigeria a promis sa extermine BOKO HARAM si a anuntat deja ca a recastigat o parte din teritoriul ocupat de teroristi. Expertii avertizeaza, insa, ca extremistii si-ar putea schimba tactica si in anul ce tocmai a inceput ar putea fi chiar mai multe victime decat in 2015.

STATUL ISLAMIC a revendicat in 2015 ATACURILE TERORISTE  din Paris, Yemen, Arabia Saudita, Kuweit ori Libia. Varsarea de sange produsa de jihadisti a dominat atentia internationala. Desi am fi tentati sa credem ca STATUL ISLAMIC a comis cele mai multe atentate in anul ce a trecut, adevarul se gaseste in alt colt al lumii: mai exact, in Nigeria, unde gruparea islamista BOKO HARAM a ucis aproape 11.000 de oameni, de regula civili, prin atacuri sangeroase planificate in piete, moschei sau chiar zone rezidentiale.

Gruparea terorista BOKO HARAM, care activeaza in nordul Africii, a anuntat in vara lui 2015 ca se supune autoritatii STATULUI ISLAMIC. Jihadistii si-au extins astfel influenta in nordul Africii, ceea ce ar putea duce la crearea unui cordon islamist radical pe intreaga linie de sud a Marii Mediterane.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *