Basescu vrea medierea conflictului in loc de proces cu Firea

basescu

Senatorul PSD Gabriela Firea a comentat faptul ca fostul presedinte Traian Basescu a anuntat ca intentioneaza sa apeleze la un mediator in conflictul dintre cei doi, care sunt implicati in acest caz si intr-un proces.

„Daca fostul presedinte e serios in ceea ce spune, nu ii voi da un raspuns la cald, ci ma voi consulta cu avocatul si familia, dar inca nu am auzit din partea lui regrete publice cu privire la cele afirmate.

Niciodata nu am vrut sa fac o plangere impotriva cuiva, cu atat mai putin impotriva presedintelui statului, dar acele vorbe m-au afectat atat personal, cat si ca parlamentar, mai ales ca au venit din partea unui om care are doua fete si care a promovat multe femei in politica”, a declarat Firea, citata de Stiripesurse.ro.

Miercuri, Traian Basescu a primit titul de Mediator de Onoare. „Va promit ca imi voi trimite maine avocatul nu la procuror, ci sa vina la domnul presedinte (al Consiliului de Mediere – n.red.) sa stabilim un mediator si sa-i fac propunere doamnei Firea sa mediem cu un mediator aceasta disputa”, a declarat fostul presedinte.

Pe 16 aprilie 2014, Gabriela Firea a depus o plangere penala impotriva lui Traian Basescu, pe care il acuza de santaj si amenintare, dupa ce acesta declarase cu cateva zile inainte, intr-o emisiune la B1 Tv, ca „ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in ‘mosia’ sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa”.

Pe 2 septembrie, fostul presedinte Traian Basescu a declarat, la iesirea de la Parchetul General, ca a fost anuntat de procuror ca i s-a schimbat incadrarea in dosarul Firea, fiind acuzat de amenintare, nu de santaj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *