Basescu de la santaj la amenintare. Fostului presedinte i s-a schimbat incadrarea

traian basescu, schimbare incadrare juridica, amenintare, santaj, gabriela firea

Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat, miercuri, la iesirea de la Parchetul General, ca a fost anuntat de procuror ca i s-a schimbat incadrarea in dosarul Firea, fiind acuzat de amenintare, nu de santaj.

„S-a schimbat incadrarea de la santaj la amenintare. Inseamna ca usor, usor Justitia se apropie de adevar. Deocamdata am luat ordonanta”, a declarat Traian Basescu, raspunzand la intrebarile jurnalistilor.

Fostul sef al statului a parut amuzat de protestarii care il asteptasera la Parchet si, inainte de a se urca in masina, le-a facut cu mana si le-a spus „La revedere!”.

Conform prevederilor noului Cod Penal, pedeapsa maxima prevazuta de lege pentru santaj este de 5 ani, in timp ce in cazul infractiunii de amenintare pedeapsa maxima este de 1 an de inchisoare sau amenda penala.

Fostul presedinte Traian Basescu s-a prezentat, miercuri dimineata, la Parchetul General, pentru a fi audiat in dosarul in care senatorul PSD Gabriela Firea l-a acuzat de santaj.

Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a fost intrebat de jurnalisti care sunt probele cele mai importante din dosar, in baza carora fostul presedinte ar putea fi trimis in judecata. „Mie mi se pare decisiva declaratia!”, a raspuns Bolcas, subliniind ca nu exista nicio sansa de impacare intre parti.

Traian Basescu a ajuns la Parchetul General in jurul orei 11:00 si a fost intampinat de o serie de protestatari care au scandat numele lui Lucian Bolcas. Printre ei s-a facut remarcat si stegarul dac, cunoscut din timpul protestelor care au dus la caderea Guvernului Boc si de la CSM.

„Nu am emotii, ai emotii cand incalci legea. Sunt pregatit pentru orice, dar cu incredere in justitie”, le-a spus Traian Basescu jurnalistilor, inainte de a se prezenta in fata procurorului de caz.

Este pentru a treia oara cand Traian Basescu a dat declaratii in acest dosar. Procurorul de caz avea posibilitatea sa ia trei decizii: fie scoaterea de sub urmarire penala, fie clasarea dosarului, fie trimiterea in judecata.

Dosarul a fost deschis anul trecut, dupa ce senatorul PSD a afirmat ca firma care i-a vandut Ioanei Basescu cele aproape 300 de hectare de pamant agricol la Nana ar fi fost inactiva la momentul tranzactiei, iar Traian Basescu i-a replicat in direct la TV: „Sa se uite pe tarlaua sotului primar. Poate nu-l mai gaseste acasa. In parohia lui se intampla lucruri rele”.

Senatorul PSD a facut imediat plangere la Parchet, sustinand ca s-a simtit jignita si amenintata. Prima audiere a lui Traian Basescu a avut loc in luna martie, dupa incheierea celui de-al doilea mandat de presedinte, moment in care a ramas fara imunitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *