Basescu, audiat la Parchet: Voi continua sa ma apar!

basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a fost audiat vineri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care este acuzat ca a amenintat-o pe Gabriela Firea.

Seful statului a iesit de la audieri dupa aproximativ o ora, declarandu-le jurnalistilor scurt: „ma apar si voi continua sa ma apar!”, dupa care a intrat in masina.

Este de asteptat ca partile sa fie chemate din nou de procurori, asa cum a anuntat unul dintre aparatorii sefului statului.

„Este posibil sa mai fie chemat. Vom depune toate probele care in opinia noastra vor dovedi ca domnul presedinte este nevinovat. Nu se teme de justitie, v-a spus-o si dansul”, a spus unul dintre avocatii lui Basescu, Claudiu Dinu.

Si Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a spus ca spera ca o noua audiere va avea loc chiar saptamana viitoare si s-a aratat nemultumit de faptul ca Basescu nu a vrut sa dea declaratii cu privire la fapta in fata procurorilor, acuzandu-l ca trage de timp.

„Eu sper ca in cursul saptamanii viitoare (va avea loc o noua audiere, n.red.). Nu avem de ce sa ne temem de vreo confruntare pentru ca adevarul e simplu si limpede. (…) Aici e o mare smecherie. A zis ‘eu vreau sa dau declaratie, dar nu pot sa dau declaratie pentru ca fapta pe care am savarsit-o eu nu este descrisa in ordonanta’. E motiv de tergiversare”, a spus Bolcas.

Pe scarile Parchetului se aflau mai multe persoane cu pancarte cu mesaje de sustinere pentru Basescu.

A fost insa prezent si un alt barbat, care statea deoparte, incadrat de jandarmi, si care l-a huiduit pe Traian Basescu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *