Balul sasilor de la Munchen, stricat de duet-ul Dan Mihalache – Mihai Gadea

balul sasilor munchen, sef cancelarie prezidentiala, dan mihalache, mihai gadea, director antena 3, usl, klaus iohannis, grigore cartianu, petrecere stricata, reactii negative, romani din germania

Directorul Antenei 3, Mihai Gadea, si seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, s-au aflat sambata seara impreuna la München! Cei doi au stat unul langa altul la o receptie la restaurantul Hofbräukeller din München, scrie jurnalistul Grigore Cartianu pe Facebook. Mihai Gadea si Dan Mihalache au participat la Balul Sasilor.

Prezenta celor doi a provocat scarba si revolta printre participanti. Majoritatea considerau ca Iohannis ar fi putut trimite pe oricine altcineva, dar nu pe “USL-isul Mihalache”. In privinta lui Gadea, revolta era totala. “Aerul devine greu respirabil”, relata aseara o participanta la petrecere. “Si Gadea, si Mihalache… e prea mult! Am vazut oameni revoltati, chiar furiosi. Poate faptul ca sta langa orchestra sa-l salveze pe Gadea!”, a mai povestit Cartianu din spusele celor prezenti.

Postarea INTEGRALA de pe Facebook a lui Grigore Cartianu:

Soc si groaza la Balul Sasilor, desfasurat aseara in restaurantul Hofbräukeller din München!

Cei 300 de participanti, majoritatea membri ai Asociatiei Sasilor din Transilvania, emigrati in Germania de Vest inainte de 1989, au descoperit la o masa doua personaje nedorite: Dan Mihalache si Mihai Gadea.

Seful Administratiei Prezidentiale a fost trimisul lui Klaus Iohannis la sarbatoarea sasilor ardeleni din Bavaria. Este insa neclar cum a ajuns acolo directorul Antenei 3: pe cont propriu sau invitat de Mihalache, in delegatia Administratiei Prezidentiale?

Prezenta celor doi a provocat rumoare printre participanti. Majoritatea considerau ca Iohannis ar fi putut trimite pe oricine altcineva, dar nu pe “USL-isul Mihalache”. In privinta lui Gadea, revolta era totala.

“Aerul devine greu respirabil”, relata aseara o participanta la petrecere. “Si Gadea, si Mihalache… e prea mult! Am vazut oameni revoltati, chiar furiosi. Poate faptul ca sta langa orchestra sa-l salveze pe Gadea!”

Agitat, nervos, directorul Antenei 3 a stat mai mult in afara restaurantului, butonand telefonul, vorbind si gesticuland.

Ambasadorul Romaniei la Berlin, Emil Hurezeanu, nu a fost prezent. A venit, in schimb, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, care s-a intretinut mai tot timpul cu parlamentarul german Bernd Fabritius, colegul sau de masa.

“L-am rugat pe Fabritius sa-i transmita lui Iohannis ca, la alegerile din noiembrie 2014, nu am stat la coada 5 ore in primul tur, respectiv 11 ore si jumatate in al doilea tur, ca sa-l votez, pentru ca seful Cancelariei sale sa umble acum cu <<gadele>> care mintea intruna ca nu sunt cozi la consulate si ca, de fapt, diaspora nu prea vrea sa voteze”, mi-a comunicat o sursa din interiorul petrecerii.

La finala prezidentiala din 16 noiembrie 2014, München a fost orasul in care Iohannis a obtinut cel mai mare procent: 97,87% (Ponta, doar 2,13%). Dintre cele 4.037 de voturi valabile, lui Iohannis i-au revenit 3.951, iar lui Ponta doar 86! Topul voturilor pro-Iohannis (si anti-Ponta) e dominat de orasele germane (München – 97,87%, Bonn – 97,12%, Stuttgart – 96,88%) si engleze (Portsmouth – 96,48%, Londra – 96,24%).

Cu 97,87%, sectia de votare din München a fost campioana voturilor pro-Iohannis, dintre cele 296 de sectii deschise in diaspora.

Pe tari, Germania a inregistrat cel mai mare scor in favoarea lui Iohannis – 96,06% (urmata de Irlanda – 95,75%, Danemarca – 95,14%, Slovacia – 95,07%, Marea Britanie – 94,91% etc.).

„Acest vot zdrobitor a fost nu doar impotriva lui Ponta, ci si a propagandei mincinoase intruchipate de Gadea! Dar Gadea, cu tupeul sau bolnav, i-a sfidat inca o data, in acest weekend, pe exponentii diasporei romane, pe care-i batjocorise si in noiembrie 2014. Si pe care Antena 3 ii injura neincetat, urandu-i pentru ca au votat intotdeauna impotriva candidatilor PSD, cei sustinuti cu atata fervoare de Gadea & Antena 3”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *