Aviz pozitiv pentru arestarea lui Dan Sova

aviz pozitiv

Senatorii din comisia juridica au dat aviz pozitiv in cazul cererii DNA privind retinerea si arestarea senatorului Dan Sova.

Presedintele comisiei juridice, liberalul Catalin Boboc, a subliniat la iesirea de la lucrarile sedintei ca au fost 6 voturi pentru si 5 impotriva.

Din comisia juridica a Senatului fac parte 11 parlamentari – 5 de la PSD, 5 de la PNL si unul de la UDMR.

„Eu ma bucur ca asta a fost solutia comisiei, eu sper ca aceasta sa fie si solutia plenului, pentru ca altfel am bloca solicitarea instantei de a aproba solicitarea arestarii”, a declarat Catalin Boboc.

„Instanta e singura in masura sa decida arestarea. (…) Dl Sova are toate sansele, in fata instantei, sa primeasca o solutie favorabila domniei sale”, a adaugat presedintele comisiei juridice din Senat.

In ce il priveste pe Dan Sova, acesta a spus ca nu este vinovat, ca nu a distrus probele si ca ar trebui sa i se ridice o statuie ecvestra in judetul Gorj, pentru salvarea combinatelor Turceni si Rovinari.

In continuare, raportul comisiei juridice, care este consultativ, va merge in plenul Senatului, unde se va da votul privind incuviintarea cererii DNA.

Cererea de arestare a senatorului PSD Dan Sova a ajuns la Senat, luni, presedintele acestei institutii, Calin Popescu Tariceanu, afirmand ca parlamentarii nu se joaca cu „libertatea oamenilor”

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut vineri arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova Dan Coman, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *