Atentate teroriste la Bruxelles: 34 de morti si 136 de raniti – bilant provizoriu

AEROPORT ZAVENTEM, EXPLOZII, AEROPORT BRUXELLES, TRAFIC AERIAN BLOCAT, AEROPORT BRuxelles, ATENTATE TERORISTE BRUXELLES, ATENTATE TERORISTE ZAVENTEM, ATACURI METROU BRUXELLES, MAELENBEEK, SCHUMAN,

Doua explozii au avut loc, marti dimineata, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles si alta la statia de metrou Maelbeek. Cel mai recent bilant oficial indica 34 de morti: 13 la aeroportul Zaventem si 21 la statia de metrou Maelbeek.

Procuratura belgiana a anuntat ca in cazul exploziilor de pe aeroport este vorba despre un atentat sinucigas de natura terorista. Exploziile de pe aeroportul Zaventem s-au produs cu putin timp inainte de ora 8:00. Martorii spun ca mai multe persoane au fost ranite in zona Plecari, vizavi de Hotelul Sheraton, transmite RTBF. Deflagratia de la statia de metrou Maelbeek a avut loc in jurul orei 10:00.

Atacurile teroriste de la Bruxelles au avut loc la patru zile dupa arestarea lui Salah Abdeslam, teroristul implicat in atentatele din Paris. Autoritatile belgiene sunt acum pe urmele si altor suspecti.

„Prima explozie a avut loc la zona Plecari. Apoi, dupa cateva secunde, a avut loc a doua explozie la zona Sosiri. Toate ferestrele s-au spart in urma exploziilor, ambulantele sosesc, oamenii sunt speriati, este foarte mult fum. Ranitilor li se acorda primul ajutor”, a povestit un martor ocular  pentru cotidianul Le Soir.

Sky News a transmis ca deflagratiile au avut loc in salonul de plecari, langa ghiseul companiei American Airlines.  Traficul feroviar spre aeroport a fost suspendat si nicio aeronava nu este lasata sa aterizeze. Cursele spre Bruxelles aflate in zbor au fost redirectionate spre alte aeroporturi.

Presa belgiana informeaza ca nivelul de alerta a fost ridicat la 4 (maxim). Potrivit jurnalistilor de la cotidianul francez Le Figaro inainte de exploziile de la aeroportul Zaventem s-au auzit mai multe focuri de arma si strigate in limba araba.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *