Atentat terorist la aeroportul Ataturk din Istanbul: Zeci de morti si sute de raniti

ATENTAT TERORIST ISTANBUL, ATENTAT TERORIST AEROPORT ATATURK, ATENTAT TERORIST TURCIA, 36 DE MORTI, 147 DE RANITI, ATACURI SINUCIGASE CU BOMBA, ISTANBUL, ATATURK, AEROPORT,

Cel mai recent bilant oficial al triplului atentat terorist care a avut loc marti seara pe aeroportul Ataturk din Istanbul indica 41 de morti si 239 de persoane ranite, anunta AFP. Turcia a decretat miercuri zi de doliu national.

130 de raniti sunt in continuare tratati in spitalele din oras. Un precedent bilant indica 36 de morti. Un responsabil turc, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a anuntat anterior ca printre victime se numara 23 de turci si 13 cetateni straini.

Printre cei 13 cetateni straini ucisi, figureaza 5 sauditi, 2 irakieni, un tunisian, un uzbek, un chinez, un ucrainean si un iordanian, potrivit sursei citate.Trei explozii s-au produs, marti seara, pe aeroportul international Ataturk din Istanbul, cel mai mare aeroport din Turcia, fiind urmate de focuri de arma, au relatat posturile de televiziune turce, care privilegiaza ipoteza unui atentat sinucigas si care evoca zeci de raniti, transmis AFP si Reuters.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru News.ro ca nu sunt date referitoare la cetateni romani victime ale atentatului de pe aeropotul Ataturk din Istanbul. La nivelul Consulatului general al Romaniei de acolo a fost activata o celula de criza.

ATENTATUL TERORIST nu a fost revendicat insa mai multi oficiali, printre care si premierul Turciei, au afirmat ca potrivit primelor indicii STATUL ISLAMIC ar fi vinovat.

In ultimele luni la Istanbul au avut loc mai multe atentate, soldate cu zeci de morti, revendicate ulterior de miscarea separatista Partidul Munctorilor din Kurdistan (PKK) sau de Statul Islamic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *