Atentat IRA dejucat! Teoristii vroiau sa-i asasineze pe printul Charles si pe Camilla Parker

atentat dejucat, irlanda, teroristi arestati, camilla parker, printul charles, asasinat

Sase barbati au fost arestati in Irlanda, dupa ce politia a descoperit echipament pentru fabricarea de bombe in zone pe care printul Charles si Camilla, ducesa de Cornwall, urmeaza sa le viziteze saptamana viitoare, anunta The Telegraph. Explozivi si arme au fost gasite in mai multe locuri, in cursul celor peste 20 de raiduri efectuate de catre politie cu scopul de a perturba activitati republicane disidente.

Surse din cadrul Garda Siochana – politia nationala irlandeza – au declarat pentru The Irish Daily Mirror ca politistii cred ca au dejucat un complot al Armatei Republicane Irlandeze (IRA) de asasinare a cuplului regal.

Arestarile au fost operate cu doar cateva zile inainte ca printul Charles si Camilla sa efectueze o vizita de patru zile in Republica Irlanda, in cursul careia urmeaza sa viziteze locul in care IRA l-a ucis pe unchiul sau, lordul Mountbatten, intr-un atentat cu bomba, in 1979.

Cei sase barbati, cu varste intre 21 si 62 de ani, au fost plasati in arest prentiv in diverse posturi de politie. Ei au fost arestati intr-o operatiune efectuata de catre ofiteri inarmati care au efectuat perchezitii la mai multe adrese, intr-o serie de descinderi coordonate.

O zona din Courtown, in Co Wexford, a fost izolata, iar genisti au intervenit in legatura cu un dispozitiv suspect.

Cei sase barbati arestati sunt suspectati ca au legaturi atat cu Armata Republicana Irlandeza a Continuitatii, cat si cu Adevarata IRA. Ei sunt interogati ca presupusi lideri teroristi, membri ai unei organizatii ilegale si detinere de explozivi.

„Gardai a monitorizat un numar de persoane in ultimele luni”, au declarat surse citate de Irish Mirror. „Nivelul securitatii a fost ridicat inca de cand a fost anuntata vizita britanicilor”, au adaugat sursele citate.

„Toti (suspectii) sunt detinuti, in baza Sectiunii 30 din Legea privind infractiuni impotriva statului, in diverse posturi de politie din regiunea metropolitana Dublin”, a declarat un purtator de cuvant al politiei, precizand ca sunt in curs anchete.

Contele Mountbatten, nasul printului Charles, a fost ucis intr-un atentat cu bomba, in august 1979, la bordul vasului sau, Co Sligo, la Mullaghmore. IRA a detonat de la distanta bomba plasata la bordul ambarcatiunii, aruncand vasul in aer si ranindu-l mortal pe Mountbatten. Fiul sau Nicholas Knatchbull, in varsta de 14 ani, si un adolescent, care faceau parte din echipaj, au fost de asemenea ucisi in atac, dar si soacra fiicei lordului Mountbatten. IRA a revendicat imediat atentatul.


2 Comments

  • Iulia spune:

    *voiau…dragi jurnalisti ”care sunteti”

  • IRA ? spune:

    de unde pana unde teroristi ? adica daca oamenii sunt satui de englezii care nu se mai dau plecati din tara lor ( Irlanda de Nord ) inseamna ca sunt teroristi ? de ce englezii nu le permite Irlandezilor sa aibe un drapel oficial al lor asa dupa cum au si alte tari din componenta regatului ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *