Asasinarea Alinei Bica, pusa la cale de doi deputati PSD

MODIFICARE COD PENAL, ORDONANTA DE URGEANTA, DRAFT, ALINA BICA, FOSTA SEFA DIICOT, SURSE, AUTOR OUG JUSTITIE

Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, a declarat in fata procurorului DNA ca „doi deputati PSD si un important om de afaceri” ar fi discutat despre uciderea Alinei Bica, fost procuror sef al DIICOT.

Declaratia a fost data in 29 ianuarie 2015 si apare in cel de-al doilea dosar in care Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea infractorului, dosar in care Mihailescu este acuzat de complicitate la luare de mita, scrie Lumea Justitiei.

Mihailescu a sustinut ca a aflat despre o intalnire care a avut loc la un hotel din Constanta, la care au fost prezenti si doi deputati PSD, intalnire despre care l-a informat si pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

„La momentul angajarii mele in grupul Tender, si anume in mai 2012, nu eram in masura sa-l amenint sau sa-l presez in niciun fel pe dl. Tender. Niciunul din apropiatii mei nu erau in masura sa ma ajute sa-l presez pe dl. Tender in vederea angajarii mele, intrucat dupa picarea Guvernului Ungureanu, toata lumea era fara serviciu. Mai mult decat atat, in acelasi interval de timp, la mine a venit o persoana a carei identitate refuz sa o precizez in prezenta avocatilor care mi-a spus ca, in municipiul Constanta, la o anumita resedinta de hotel, doi deputati PSD si un important om de afaceri, impreuna cu proprietarul respectivului stabiliment, au discutat despre ‘omorarea lui Bica Alina’, drept razbunare pentru dosarul RAFO.

Considerandu-l pe dl. Tender cel mai influent personaj din lumea business-ului, la acel moment, aceea este adevarata ratiune pentru care am ales sa ma duc in respectivul grup de firme.

Domnului Tender i-am prezentat discutia in cauza si, spre surprinderea mea, a luat legatura cu doua din personajele implicate in respectiva discutie, chestionandu-i daca s-au intalnit, daca au discutat ceva, cerandu-le telefonic, in prezenta mea, ‘ba, sa nu faceti fara mine ceva’.

A incheiat discutia, s-a ridicat de la birou, spunandu-mi mie ‘ce nu fac eu pentru tine, copile’. La cateva zile de la acel eveniment, dl. Tender mi-a spus ca m-am panicat degeaba si ca o astfel de discutie a fost o prostie si sa o ignor, spunand ‘stai linistit, m-am ocupat eu‘”, a declarat Mihailescu.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica se afla in arest preventiv din data de 2 septembrie, intr-un nou dosar deschis de DNA in care este acuzata de luare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *