Angela Merkel, personalitatea cea mai influenta din anul 2015

ANGELA MERKEL, TOP 10, AFP, PERSONALITATE MARCANTA, ANUL 2015, CLASAMENT PERSONALITATI

Cancelarul german Angela Merkel a fost personalitatea cea mai influenta sau marcanta a anului 2015, potrivit AFP, care pune astfel in lumina rolul central al sefei Guvernului de la Berlin in criza migrantilor si in negocierile dintre Grecia si Uniunea Europeana.

Ca si anul trecut, jurnalistii AFP din intreaga lume, indiferent de limba in care lucreaza, nationalitatea sau specialitatea lor (text, foto, video etc.), s-au pronuntat cu privire la personalitatile din toate domeniile ale anului 2015.

Angela Merkel, desemnata in acest an si de catre revista Time personalitatea anului, il devanseaza in acest clasament pe presedintele rus Vladimir Putin, care a fost considerat cea mai influenta personalitate din lume in 2014.

„Politica portilor deschise promovata de Merkel a atras in 2015 un milion de refugiati in Germania. Consecinta teribila a conflictului sirian, aceasta sosire masiva de refugiati, cel mai mare val migratoriu dupa Al Doilea Razboi Mondial, reprezinta o provocare majora pentru Europa.

Cancelarul german a fost criticat de mai multi premieri din Europa, iar politica sa a cauzat disensiuni chiar in interiorul propriului partid. Statutul sau de lider natural al Europei a fost ilustrat si in criza greaca”, noteaza AFP.

Pe celelalte noua pozitii ale clasamentului celor mai influente personalitati ale anului realizat de jurnalistii AFP se afla presedintele rus Vladimir Putin, papa Francisc, locuitorii Parisului (pentru raspunsul dat dupa atacurile din 7-9 ianuarie si atentatele teroriste de pe 13 noiembrie), Abu Bakr al-Baghdadi (liderul gruparii jihadiste Statul Islamic), Aung San Suu Kyi (militanta pentru drepturile omului in Myanmar), Donald Trump (candidat republican la prezidentialele din SUA), Alexis Tsipras si Yannis Varoufakis (premierul si respectiv fostul ministru de finante al Greciei), Sepp Blatter (fostul presedinte al FIFA, implicat intr-un amplu scandal de coruptie), John Kerry si Mohammad Javad Zarif (ministrii de Externe din SUA si Iran, care au facut eforturi notabile pentru incheierea acordului privind programul nuclear iranian, in vara acestui an).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *