ANAF, actiune in forta la localurile din Centrul Vechi si Herastrau

anaf

Reprezentanti ai aproape 50 de firme verificate in cadrul unor actiuni de control desfasurate sambata au fost invitati la sediul ANAF, pentru ziua de marti.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, discutiile vor viza „gasirea de solutii pentru eliminarea practicilor uzitate” de cei 49 de agenti economici, respectiv tinerea unei evidente duble si neemiterea de bon fiscal.

220 de inspectori antifrauda au verificat, in noaptea de sambata spre duminica, 98 de societati comerciale din Centrul Vechi si din zonele Ateneu si Herastrau, din Capitala. A fost vizata in primul rand verificarea modului in care sunt respectate obligatiile legale de a utiliza casa de marcat electronica fiscala si de a emite bon fiscal, mai transmite comunicatul.

In urma verificarilor, s-au acordat 135 de amenzi, in suma totala de 437.200 de lei, fiind confiscati peste 8.000 de lei. In plus, s-au dat 11 avertismente si s-a suspendat activitatea intr-unul din cazuri.

Astfel, mai arata ANAF, in urma actiunii de sambata, „s-a constatat ca, aproape fara exceptie”, cei controlati nu emiteau bonuri fiscale si exista „suspiciunea intemeiata ca acestia tin evidenta dubla a activitatii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *