ALINA GORGHIU este succesoarea lui Klaus Iohannis la sefia PNL

alina gorghiu

Retragerea pe ultima suta de metri a vicepresedintelui PNL, Teodor Atanasiu, din cursa pentru sefia partidului si sprijinul anuntat pentru ALINA GORGHIU din partea presedintelui ales, Klaus Iohannis, sunt elementele surpriza ale competitiei interne pentru sefia PNL.

Desi nu beneficiaza de sprijinul lui Iohannis, prim-vicepresedintele Ludovic Orban a decis sa nu renunte la candidatura si sa lase partidul sa aleaga pe cine doreste. In lupta pentru putere din interiorul PNL, fostul presedinte al partidului, Crin Antonescu, s-a pozitionat de partea lui Ludovic Orban.

”Este o candidatura legitima, sper sa se tina cont de baza partidului. Eu mi-am cautat legitimitatea politica la baza ierbii, la baza partidului. Nu i-am cerut lui Klaus Iohannis sa ma sprijine, i-am spus ca si daca ar dori sa nu faca publica aceast optiune. Iohannis a spus ca o prefera pe Gorghiu”, a spus Orban, care dadea declaratii presei in timp ce prin spatele sau trecea presedintele ales, Klaus Iohannis. 

Alina Gorghiu reprezinta o figura noua pentru conducerea partidului, desi a acumulat experienta in interiorul PNL si in Parlament.

”Am receptat mesajul de la votul din 16 noiembrie. Ma gandeam de mult la candidatura. L-am informat pe presedintele Klaus Iohannis, nu am stiut care va fi pozitia domniei sale pana la sedinta informala, cand mai multi colegi au insistat pentru a obtine o pozitie de la domnia sa”, a declarat inaintea Biroului Politic al PNL, Alina Gorghiu. 

Deputata beneficiaza de sprijinul presedintelui ales, Klaus Iohannis, facand parte din echipa acestuia in campania prezidentiala.

”Mi-am retras candidatura pentru sefia PNL si am propus-o pe Alina Gorghiu, cea care a fost inima campaniei electorale in campania pentru prezidentiale, cea care este purtator de cuvant al partidului, cea care ne poate reprezenta cu cinste in urmatorii ani si ma bucur ca am reusit sa obtin sprijinul presedintelui in functie al PNL, al domnului Klaus Iohannis, pentru aceasta candidatura”, a precizat Teodor Atanasiu.

Sursa text si foto: gandul.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *