Alina Gorghiu a dat de pamant cu Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu

alina gorghiu, victor ponta, calin popescu tariceanu, dan sova, tablou al abuzului

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca liberalii vor solicita in plenul Senatului ca hotararea in cazul cererii DNA privindu-l pe senatorul Dan Sova sa fie redactata si publicata in Monitorul Oficial, criticand decizia de respingere a acestei cereri in Biroul permanent al forului legislativ.

„Am discutat astazi in sedinta conducerii PNL despre acest tablou al abuzului zugravit de Calin Popescu-Tariceanu si de Victor Ponta in calitate de lider al partidului care are majoritatea in Senat, motiv pentru care PNL a decis ca astazi in Biroul Permanent al Senatului si probabil ca deja ati aflat sa solicitam prin reprezentantii nostri ca hotararea pe solicitarea DNA din data de 25 martie sa fie redactata si trimisa la Monitorul Oficial. Din pacate, PSD impreuna cu Calin Popescu-Tariceanu au respins aceasta solicitare. Vom face revenire la solicitarea noastra in plenul Senatului si vom vedea care va fi rezultatul”, a spus Alina Gorghiu, la Parlament, inainte de sedinta conducerii PNL.

Alina Gorghiu a aratat ca PNL ii cere lui Tariceanu sa semneze hotararea in cazul lui Sova si sa-si dea demisia din functia de presedinte al Senatului.

„Ii cerem astazi inca o data lui Calin Popescu-Tariceanu cele doua semnaturi, una data pe hotararea pe care ar trebui sa o vedem in Monitorul Oficial publicata si o semnatura pe demisia domniei sale, pentru ca el conduce in fiecare zi Senatul pe o panta a decredibilizarii pentru faptul ca gestioneaza foarte prost aceasta situatie si pentru faptul ca a generat un abuz in Parlamentul Romaniei care dupa cum vedem are consecinte astazi, sunt solicitate documente de diverse institutii”, a afirmat liderul PNL Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a vorbit despre „discretia suspecta” a lui Victor Ponta, in calitate de presedinte al PSD.

„Nu intelegem aceasta discretie suspecta in conditiile in care domnia sa pe Facebook are tot felul de opinii despre orice, inclusiv despre candidatura in SUA la Presedintie si as vrea sa-i solicit la modul cel mai serios in numele PNL, al societatii civile si al bunului simt, sa incurajeze majoritatea din Senatul Romaniei sa-i ceara lui Calin Popescu-Tariceanu sa semneze aceasta hotarare si sa iesim din acest tablou negru din care singuri s-au bagat”, a completat copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis la inceputul lunii aprilie sesizarea sefului CSM si a constatat ca exista conflict de natura constitutionala intre autoritati, urmand ca Senatul sa redacteze hotararea referitoare la cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *