Alina Bica, Serban Pop si Horia Simu, trimisi in judecata de DNA

HORIA SIMU, DOSAR DNA, SERBAN POP, ALINA BICA, TRIMITERE IN JUDECATA, LUARE DE MITA, DARE DE MITA,

Fosta sefa DIICOT Alina Bica, fostul sef al Fiscului Serban Pop si omul de afaceri Horia Simu au fost trimisi in judecata de procurorii DNA. Alina Bica si Serban Pop sunt acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu.

Alina Bica si Serban Pop au fost arestati preventiv pe 2 septembrie, pentru 30 de zile, de magistratii instantei supreme.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la Horia Simu, om de afaceri, suma totala de aproximativ 230.000 euro (cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara), pentru a interveni la nivelul conducerii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in scopul solutionarii unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la Serban Pop.

Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de omul de afaceri in transe, pe parcursul a 8 luni, in cursul anului 2014, inculpatului Serban Pop, pentru ca acesta sa o remita in scopul mentionat mai sus, arata DNA.

In schimbul banilor primiti, Alina Bica, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate in cauza a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in dosarul in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de inculpatul Simu Horia, lucru care s-a si intamplat ulterior.

Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce apartin inculpatilor Pop Serban si Bica Alina Mihaela. De asemenea, a fost instituita poprirea asupra conturilor detinute de acesti doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *